1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen predstavio novi SUV pod nazivom Taigo (GALERIJA)
Volkswagen predstavio novi SUV pod nazivom Taigo (GALERIJA)
3

Volkswagen predstavio novi SUV pod nazivom Taigo (GALERIJA)

938
3
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je obogatila gamu sa još jednim SUV modelom. 

Ukoliko vam Taigo deluje poznato, to je zbog toga što je ovo suštinski prepakovani model Nivus, koji je Volkswagen predstavio prošle godine za južnoameričko tržište.

Pres služba Volkswagena navodi da je reč o prvom kupeolikom SUV-u u ovoj klasi. Suštinski, Taigo je u vrlo bliskim rodbinskim odnosima sa T-Crossom. Od potonjeg je duži za 160 mm, sa ukupnom dužinom od 4.270 mm. Novi krosover je širok 1.757 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.566 mm.

Padajuća linija krova uzela je danak u prtljažniku, čija korisna zapremina sada iznosi 438 l, umesto 455 l koliko je dostupno kod T-Crossa. Kabina je skoro pa u potpunosti prekopirana od Pola. Volkswagen je kod noviteta ponudio nešto drugačije kolore u enterijeru, ali je činjenica da se radi o identičnom izgledu unutar vozila.

Dakle, ispred vozača su dva displeja, jedan od njih tumači ulogu instrumentalne table, dok drugi služi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom. Potonji standardno dolazi sa dijagonalom od 6,5 inča, dok je opcionalno u ponudi i veći ekran sa dijagonalom od 9 cola.

Paleta motora je izrazito skromna i čine je samo dva benzinska agregata. Evropski kupci moći će da biraju između 1,0 TSI i 1,5 TSI. Prvi motor dolazi u dve varijante – sa 95 i 110 „konja“, dok se snažnija pogonska jedinica oslanja na ergelu od 150 „grla“.

Volkswagen je najavio da će početi da prima narudžbine za model Taigo u poslednjem kvartalu tekuće godine. Prvi primerci ovog kupeolikog SUV-a biće isporučeni na Starom kontinentu početkom iduće godine.

AutoRepublika 

(938)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

TSI 95? Znači, i dalje bez rizika kvara šestog stepena prenosa u menjaču …

Rikošet

Ima li barem jedan taster i prekidač da je drugačiji nego u ostalim modelima?

Grafika instrumenata, možda neki drugi font da uzmu i promijene malo podlogu multimedije?

Ovaj period automobilske istorije ostaće upamćen po hiperprodukciji klonova svih mogućih klasa i vrsta, a Volkswagen je tu tata.

Ubija svaki vid kreativnosti i želje za praćenjem automobilizma…

BB

Da sam malo mlađi pa da se palim na ovo, ovako znam da je sve ovo urađeno samo da se stavi veća cijena…