1. Home
  2. Vesti
  3. Počela proizvodnja Moskviča 6
Počela proizvodnja Moskviča 6
13

Počela proizvodnja Moskviča 6

30.82K
13
Podelite sa prijateljima:

Ovih dana se u moskovskoj fabrici automobila krenulo s proizvodnjom novog Moskviča 6. Kineska kompanija JAC je zaslužna za razvoj i kreaciju ovog vozila i novi Moskvič nije ništa drugo do preimenovani JAC A5 Plus. Opet, i taj model JAC-a predstavlja osveženu verziju liftbeka po imenu JAC J7.

Dakle, novi Moskvič 6 predstavlja liftbek s petoro vrata, ukupne dužine 4.770 milimetara i s međosovinskim razmakom od 2.770 mm. U stvari, naslednik je modela Moskvič 2141. Širina vozila je 1.820 mm, dok je visina na koti od 1.492 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 540 litara. Biće ponuđen s felnama prečnika 17 ili 18 cola, dok je deklarisani klirens 140 mm.

Kupcima će biti ponuđen izbor dva pogonska sklopa. Prvi je originalan iz JAC-a i podrazumeva jednoipolitarski turbobenzinac sa 136 konjskih snaga i direktnim ubrizgavanjem goriva. Uparen je s varijatorom.

Druga kombinacija podrazumeva više radosti za vozača, ali se kao takva nudi samo u Kini, barem za sadda. Podrazumeva jednoipolitarski četvorocilindarski turbobenzinski agretgat sa 174 konjskih snaga i šestostepeni robotizovani menjač s dvostrukom spojnicom. Pogonski točkovi su vek oni napred, a manuelni menjači uopšte nisu predviđeni za ovo vozilo.

Postojaće tri modifikacije. Prva preptostavlja uvodni pogonski sklop, druga će omogućiti izbor između dva motora, dok u trećoj nema da se bira – dobija se samo najmoćniji automobil. Osnovni paket podrazumeva da Moskvič 6 poseduje dva vazdušna jastka, sistem elektronske kontrole stabilnosti, klima uređaj i kožni enterijer. Tu s i grejana sedišta naped, multimedijalni sistem s ekranom od 10,4 inča, tempomat, parking senzori, kamera za prikaz zbivanja iza vozila, farovi u tehnologiji LED-a, beskontaktno otvaranje vrata i pokretanje agregata pritiskom na taster.

U više naprednim paketima opreme je predviđena ponuda bočnih vazdušnih jastuka, vazdušnih zavesa, virtuelne instrumentacije s ekranom od sedam inča po dijagonali. Dodatno, ugrađeni su elektropokretani stakleni krovni otvor, uređaj za klimatizaciju, sistem kamera za puni prikaz zbivanja oko vozila, kao i više sistema vozačke asistencije.

Moskvič 6 s ovim paketom opreme će se dobijati u pet različitih boja karoserije. U ponudi su: crna, bela, siva, crvena i plava. Dodatno, taksisti će uživati u prikazanoj žumance žutoj farbi.

Kao što je to slučaj i kod Moskviča 3 koji nastupa u klasi modela s povišenom pozicijom sedenja, montaža „šestice“ predstavlja dostignuće koje slikovito opisuje kovanica „šrafciger industrija“. Dakle, vozila se samo sklapaju u Rusiji, dok kompletirani sklopovi, stižu već pripremljeni u Kini.

Početak prodaje je planiran za kraj oktobra, ali cene još uvek nisu obnarodovane. Teško je verovati da će Moskvič 6 biti pristupačniji od Moskviča 3, a koji se trenutno nudi za 21 hiljadu evra.

AutoRepublika

(30816)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Interesantno! Moskvic u formi sportski oblikovane, elegantne limuzine?! Njihovom podneblju i realnim potrebama vise bi odgovarao pravi, robustni SUV! SUV vozila su preplavila svet – samo Rusiju nisu?!

BB

Pa ima ranijih modela koji su SUV, na isti način rađeni, i to se već proizvodi. A sada su uveli dodatni model, ovu šesticu…

Matija

Mislis na Nivu? 🙂

BB
igi

Kao liftbek je dobra konkurencija Oktaviji, pritom i lepši.

Matija

Da, veoma lep auto!

Zoca

JAC ima dizajnerski centar u Torinu,a ako se ne varam pre ristajlinga ovo je crtao bivsi Alfin dizajner.Galjone..

Shell

Nepostoje više Nikakvi dizajneri auta, danas sve to radi umjetna inteligencija, staga su svi auti skoro isti, nebitno tko ih radi, kinez, nijemac, italijan itd.

Miroljub

Kineski Moskvič. Intresantno,,😂

Aca

Davno sam kupio Aleka i tokom 10 godina sam upoznao u svakom selu kroz koje sam prolazio sve koji su znali da popravljaju automobile.
Kad sam ga prodao cale ga propratio pogledom u odlasku i rece Vise si racuna imao da ga odmah zapalis novog na parkingu Progresa nego sto si ga isterao.

BB

Pa kako sam nisi naučio da ga popraviš?

Alex

Kako god danas za 20k ne mozes kupiti ni Dacia,a ne limuzina koja je u full opremi u full Led i display kao kod Mercedesa,pozadi je slican Audiju,tako da bolji auto za tu cenu ne postoji,u srbiji mozda bude i jeftiniji,jer srbija i Rusija imaju posebne odnose kada se radi o trgovinskoj razmeni.

Renault Terminator🇷🇺Z

Neće Moskvič u Srbiju skoro jer je naprednjački režim uveo sankcije Rusiji.