1. Home
  2. Vesti
  3. Jingliang Yi je kineski sedan koji u Evropu dolazi u dresu Renaulta
Jingliang Yi je kineski sedan koji u Evropu dolazi u dresu Renaulta
0

Jingliang Yi je kineski sedan koji u Evropu dolazi u dresu Renaulta

1.27K
0
Podelite sa prijateljima:

Ovaj sedan je najavljen još tokom proleća. Razvijen je od strane zajedničkog poduhvata oformljenog 2015. godine, po volji francuskog Renaulta i kineskog entiteta Jingliang Motors Corporation (JMC), a s namerom da se bavi proizvodnjom električnih automobila. Modeli ove marke će silaziti s proizvodnih traka fabrika izgrađenih u Narodnoj Republici Kini, ali grupacija Renault ima velike planove baš za ovaj model.

Sedani kineske izrade će biti skelet evropske flote kompanije koja se bavi ponudom usluga deljenih automobila Renault Mobilize. Uz to, biće u opticaju i u diviziji namenjenoj razvoju pretplatničkog sistema za automobile. Ali, za tako nešto ćemo morati da sačekamo, barem mi u Evropi, jer najave glase da će se početak ponude dogoditi negde tokom 2022. godine. U međuvremenu, dostupna je postala verzija za kinesko tržište, i ona će figurirati pod markom Yi.

Sudeći prema navodima iz pres materijala, ona neće biti ograničena samo na generičku ponudu deljenih automobila.

Pod jedan, najviše pozicionirana verzija će posedovati dva električna motora i biće u stanju da ubrza od nule do 100 km/h za 5,8 sekundi. Jasno vam je odmah da su ovakve performanse suvišne kada se vozila nalaze u službi iznajmljivanja vozila.

Pod dva, Yi će dobiti autopilot sa stereo kamerom, dok će u budućnosti taj sistem biti usavršen do trećeg nivoa autonomije. Ni za ovo se ne može reći da je baš nužno za vozila u rotaciji car sharinga, jer su vozila iz te flote uglavnom rastrčana po urbanim sredinama. Istini za volju, u takvim okolnostima je zgodno to što postoji funkcija autonomnog parkiranja. Veoma važan podatak je onaj o autonomiji, i on se kreće u rasponu od 350 do 400 kilometara.

Naposletku, Yi će moći da se pohvali celim koktelom, ne baš uobičajenih stavki na listi opcionala. Uključuju rasvetu farova u tehnologiji poznatoj kao matriks, panoramski stakleni otvor koji se sastoji iz dve sekcije i pokriva celu površinu krova, sistem kamera za punu sliku zbivanja oko automobila, kožni enterijer i još svašta nešto.

Multimedijalni sistem nudi glasovnu kontrolu, kao i upravljanje radom putem gestova, dok je panel na kom se nalaze tasteri za kontrolu rada uređaja za klimatizaciju odvojen zasebno. Vozač tu može računati na fizičke tastere i ručice.

Za kraj još da kažemo da će celokupan set pojedinosti u vezi kineske limuzine Yi postati dostupan bliže datumu početka prodaje, a što je događaj najavljen za sam kraj godine. Uzgred, Renault je do ovog trenutka konkretan automobil pomenuo samo jednom, i to tokom prezentacije strategije elektrifikacije pod zvučnim imenom Renaulution, ali se nakon toga, o ovom automobilu nije mogla čuti niti jedna zvanična reč od strane Francuza.

AutoRepublika

(1267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments