1. Home
  2. Vesti
  3. Modeli koji se najbrže prodaju na američkom tržištu
Modeli koji se najbrže prodaju na američkom tržištu
0

Modeli koji se najbrže prodaju na američkom tržištu

1.13K
0
Podelite sa prijateljima:

Čini nam se da je ona kriza od pre par godina sa nestašicom novih automobila iza nas. Iako će proizvođači reći da isporuka još uvek nije na onom nivou kao što je bila pre pandemija virusa korone i da bi u idealnoj situaciji postojala zaliha za minimalno 90 dana, možemo ipak zaključiti da je danas moguće ući u izložbeno-prodajni salon i kupiti vozilo na licu mesta.

Štaviše, neki slabo prodavani modeli kao što je recimo Jeep Renegade imaju dovoljnu zalihu za naredne dve godine, što znači da čak i da danas prestane serijska proizvodnja, u salonima ćete još uvek moći da pronađete novi Renegade sve do kraja 2025. godine.


Znajući sve to, za očekivati je da su neki modeli popularniji od drugih i da „lete“ iz salona jednako brzo kao što stignu. Kolege sa sajta iSeeCars su nedavno analizirale situaciju i zaključile su da novi četvorotočkaši u proseku provedu u salonu oko 26% duže vremena dok ne pronađu vlasnika.

Apsolutni pobednik je Toyotin novi krosover Grand Highlander i zauzeo je prvo i treće mesto, zavisno da li je reč o hibridnom ili „regularnom“ modelu. Hibridno izdanje je popularnije i potrebno je samo 9,2 dana u proseku da pronađe kupca.

Japanski proizvođač vozila je zauzeo još dve pozicije u prvih deset pošto su se na listi našli i modeli Corolla i Sienna. Pomalo nas iznenađuje pozicija Corolle u vremena kada je potražnja za putničkim vozilima gotovo nepostojeća i za očekivati je da bi ovaj model čekao baš dugo pre nego što pronađe kupca. Slična situacija je i sa modelom Kia Forte na šestoj poziciji.

Ovo je lista najbrže prodavanih novih vozila na američkom tržištu:
1. Toyota Grand Highlander Hybrid: 9,2 dana
2. Land Rover Range Rover: 10,4
3. Toyota Grand Highlander: 10,7
4. GMC Yukon: 19,7
5. Lexus NX 350h: 19,7
6. Kia Forte: 21,0
7. Subaru Crosstrek: 21,8
8. BMW X1: 22,1
9. Toyota Corolla: 22,6
10. Toyota Sienna: 22,9

iSeeCars je uradio sličnu analizu i na račun polovnjaka. Tokom pandemija virusa korone, isporuka novih vozila je bila limitirana, što je označilo da su se kupci okretali prema polovnjacima. Danas je situacija drugačija i u proseku polovnjak provede 49,2 dana u salonu pre nego što pronađe vlasnika. Kao što smo očekivali, listom dominiraju japanski model i popunili su devet od prvih deset pozicija, a jedinu preostalu je zauzeo Hyundai.

Ovo je lista najbrže prodavanih polovnih vozila na američkom tržištu:
1. Honda HR-V: 34,4 dana
2. Acura ILX: 35,3
3. Toyota Highlander Hybrid: 36,6
4. Acura RDX: 36,8
5. Hyundai Venue: 38,0
6. Honda Insight: 38,3
7. Honda CR-V: 38,5
8. Honda Civic: 38,8
9. Toyota C-HR: 38,9
10. Toyota Sienna: 39,1

AutoRepublika

(1125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments