1. Home
  2. Vesti
  3. Iseljen poslednji stanovnik nekadašnje fabrike Packarda
Iseljen poslednji stanovnik nekadašnje fabrike Packarda

Iseljen poslednji stanovnik nekadašnje fabrike Packarda

1.20K
0
Podelite sa prijateljima:

Sve do ranih pedesetih godina prošlog veka, Packard je bio najveći proizvođač luksuznih automobila u Americi. Međutim, u roku od samo nekoliko godina je usledelo spajanje sa posrnulim proizvođačem Studebakerom pre nego što je Packard bankrotirao 1958. godine.

Na periferiji Detroita se još uvek nalazi nekadašnja Packardova fabrika koja je otvorena još 1903. godine, a tokom godina je promenila mnoge vlasnike. U skorije vreme je bila predmet okupljanja beskućnika, a početkom godine je ponovo dospela u centar pažnje kada se most između dve zgrade srušio, što je događaj koji je dospeo i do naših stranica.

Packard je ovih dana ponovo u centru pažnje pošto je poslednji stanar Alan Hil dobio sudski nalog za iseljenje. Ovaj 74-godišnjak je odrastao u Detroitu i dugo godina je radio u jednoj od Fordovih fabrika, a pre 15 godina je postao zakoniti stanar Packardove fabrike.

Međutim, nedavno je dobio nalog za iseljenje, za koji kaže da je protivzakonit pošto nikada nije dobio priliku da iznese svoju stranu priče na sudu. Prema zvaničnoj dokumentaciji, vlasnik fabrike, to jest zgrade je kompanija Palmer LLC koja je 2015. godine kupila fabriku od kineskog investitora Fat Ju Čana za sumu od 170.000 američkih dolara.

Hil tvrdi da je potpisao ugovor sa Čanom da postane legalni stanar i da je taj ugovor nasleđen sa novim vlasnicima. On je služio kao zvanični vodič svakome ko je želeo da poseti fabriku, a tokom 2013. godine je radio i na razvoju prototip modela bicikla kojeg je planirao na nazove Packard Bicycle i proizvodi upravo u ovoj fabrici.

Kako prenose lokalni mediji, Hil ima običaj da prikuplja stare stvari po smetlištima i kontenjerima i zatim ih gomila u fabrici. Njegov advokat pretpostavlja da je ovaj podatak razlog zašto je njegov klijent dobio nalog za iseljenje.

Po nekim pričama, lokalni investitori su spremni da kupe fabriku, a zatim je sruše i na toj lokaciji izgrade nove zgrade. Takođe nije isključena ni opcija da se klasični „kostur“ zgrade sačuva, a unutrašnjost preuredi za stanare,

AutoRepublika

(1202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments