1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Scenic i Grand Scenic dobili suptilno ažuriranje
Renault Scenic i Grand Scenic dobili suptilno ažuriranje
0

Renault Scenic i Grand Scenic dobili suptilno ažuriranje

863
0
Podelite sa prijateljima:

MPV dvojac Renaulta je blago osvežen za 2021. godinu. 

Po svemu sudeći, i Scenicu i njegovoj Grand izvedbi je odzvonilo. Novi direktor Renaulta, Luka de Meo, ne vidi budućnost u MPV klasi, stoga će ovi modeli gotovo izvesno nakon kraja karijere aktuelne iteracije otići u istoriju.

Podsetimo, Renault Scenic četvrte generacije je stigao na tržište 2016. godine, a samo šest meseci nakon njegovog debija pojavio se i Grand Scenic. Uprkos što su ova dva automobila doneli francuskom proizvođaču odlične prodajne rezultate, aktuelna generacija ne može se pohvaliti dobrim brojkama kada je reč o popularnosti među kupcima.

Jednostavno, SUV trend „pojeo“ je čitav MPV segment, što su osetili na svojim plećima svi brendovi koji se oslanjaju na plasman potonjih vozila. Stoga će Renault najverovatnije već 2023. godine povući iz prodaje i Scenic i Grand Scenic.

No, do tada će ovi modeli opstati na tržištu, a francuska marka rešila je da ih malo podmladi. Tako sada Scenic i Grand Scenic imaju novu rešetku sa „hromiranim“ umecima, a promena ima i na donjem delu anfasa gde vidimo takođe drukčiju rešetku, kao i ukrasne „hromirane“ okvire za svetla za maglu.

Radio antena je sada skriva u ajkulino peraje, što je daleko elegantnije rešenje od prethodnog izdanja. U ponudi su i dve nove boje, kao i drugačiji točkovi od 20 cola. Što se tiče enterijera, i ovde su promene bile minimalističke.

Najvažnija izmena kod ažuriranog Scenica/Grand Scenica jeste izostanak dizel agregata. Dvojac se tako odriče dCi motora, i ostatak karijere oslanjaće se samo na benzinske pogonske jedinice.

U ponudi ostaju uvodni TCe 115, dostupan samo sa šestostepenim manuelnim menjačem, potom TCe 140 koji je standardno uparen sa istom transmisijom ali je opciono dostupan i automatski EDC sedmostepeni menjač. Krunu ponude čini TCe 160 koji je moguće dobiti samo sa pomenutim sedmostepenim „automatikom“.

Uskraćivanjem dizel motora, verujemo da je Renault i definitivno potpisao smrtnu presudu Scenicu i njegovoj Grand varijanti. „Neekološki“ agregati našli su se i na našim testovima Scenica i Grand Scenica, i imali su šta da kažu!

AutoRepublika 

Fotografije: Worldscoop

(863)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments