1. Home
  2. Video
  3. Ford Mustang Mach E ne baš najuspešniji na testu sjevernog jelena (VIDEO)
Ford Mustang Mach E ne baš najuspešniji na testu sjevernog jelena (VIDEO)
2

Ford Mustang Mach E ne baš najuspešniji na testu sjevernog jelena (VIDEO)

329
2
Podelite sa prijateljima:

Test centar km77 testirao je Fordov električni SUV Mustang Mach E. Prvi i ujedno najuspešniji, tačnije najbrži prolazak kroz testni poligon je izveden bri registrovanih 71 km/h, što i nije loše kada se u obzir uzme masa vozila od oko 2.2 tone, ali isto tako, i pri ovoj brzini kretanja je  automobil imao (ne)zavidnu količinu proklizavanja.

Nekoliko pokušaja koji su se odigrali na većim brzinama je naravno prošlo potpuno bezuspješno, a problem je bio proklizavanje prednjeg kraja automobila pri nagloj promjeni pravca.

Treba naglasiti da se na testu izbjegavanja prepreke našao primerak iz 2020. godine s baterijom kapaciteta 99 kWh, što će reći da je vozilo bilo veoma teško (bezmalo 2,2 tone bez vozača). Opet, krivca za srednje žalosan rezultat je potražen i u ovim pneumaticima u koje Mach E bio obuven, a to su savremene „Continentalke“ PremiumContact 6 225×55/19.

Što se tiče veleslaloma, električni Mustang ni ovdje nije blistao. Tokom zaobilaženja prvih nekoliko čunjeva proklizavao je zadnji kraj, a sa povećanjem brzine kretanja, trakciju je počeo da gubi i prednji kraj automobila. Kako su na samom početku testa naveli, automobil koji je fenomenalan na putu, ne mora biti uspješan na ova dva testa, a Mustang Mach E je vjerovatno najbolji primjer te tvrdnje.

Pogledajte video klip.

Na kraju, procenite sami da li je ova kreacija data ispod nastala kao rezultat inspiracije nakon objave ovog testa, ili je neko duhovit već provozao Mach E.

AutoRepublika

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Hahahah zadnja slika govori više od 1000 riječi 🤣Doneee de nam reci nešto o novom Mach E utovljenom Mustangu. Ti si ekspert za dildo mašine 😂

don

Ambalaža rotira