1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan ubrzao do 144,77 km/h i zaustavio se za samo 10,17 sekundi (VIDEO)
Porsche Taycan ubrzao do 144,77 km/h i zaustavio se za samo 10,17 sekundi (VIDEO)
1

Porsche Taycan ubrzao do 144,77 km/h i zaustavio se za samo 10,17 sekundi (VIDEO)

436
1
Podelite sa prijateljima:

Porsche je demonstrirao mogućnosti ubrzanja i kočenja Taycana na neuobičajen način.

Ovo je možda poslednji put da novi električni Porsche gledamo pod iritirajućom kamuflažom. Model iz Cufenhauzena  s nultom emisijom štetnih gasova, našao se na američkom nosaču aviona, USS Hornetu.

Dakle, video je snimljen na masivnom plovilu od 27.500 tona, koje je korišćeno za spasavanje astronauta iz Apollo 11 i Apollo 12 misija. Za volanom se našla profesionalna trkačkica, Šej Holbruk. Ona je ubrzala do 145,77 km/h za samo 128,6 metara, pre nego što je pritisnula papučicu kočnice i zaustavila vozilo.

Zahvaljujući sofisticiranim karbon-keramičkim kočnicama, Porscheov prvi električni model se zaustavio za manje od 30 metara, što je zaista impresivno, posebno kada u obzir uzmemo neravnu površinu platforme dugačke 265 metara.

Taycan, s tandemom elektromotora, pogonom i upravljanjem na sve točkove,  i najboljim vremenom na Nirburgringu u klasi, debitovaće u prestižnim paketima opreme sa 600 ks i 2,5 sekundi dugim „overboostom“, koji podiže snagu na preko 700 konja i 1.000 Nm. Zaista impresivno za automobil težak oko 2.250 kilograma.

Otprilike četiri godine nakon predstavljanja Mission E koncepta, serijski Taycan će debitovati za manje od 48 časova na paralelnim događajima koji će se održati u Nemačkoj, Kini i Kanadi.

Pratite prenos na AutoRepublici.

AutoRepublika

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Sportski auto od 2.3 Tone…. malo previse..