1. Home
  2. Video
  3. Tesla tražila 16 hiljada za popravku Modela 3, popravio ga sam za 700 dolara (VIDEO)
Tesla tražila 16 hiljada za popravku Modela 3, popravio ga sam za 700 dolara (VIDEO)
9

Tesla tražila 16 hiljada za popravku Modela 3, popravio ga sam za 700 dolara (VIDEO)

20.87K
9
Podelite sa prijateljima:

Zanimljiva priča stiže iz daleka ovih dana. Naime, vlasnik Teslinog Modela 3 bi bio prinuđen da za opravku svog vozila izdvoji sumu od 16 hiljada američkih dolara, da to nije uspeo da reši u sopstvenoj režiji za samo 700 dolara. Doduše, mogao je da se osloni i na pomoć nezavisnog dilera.

Vlasnik baterijskog automobila je poznati jutjuber Rich Rebuilds koji se bavi automobilskom tematikom. Iznos koji je američki proizvođač bio nameran da mu naplati je dostizao skoro polovinu vrednosti novog Modela 3, pa je čovek praktično bio prinuđen da se snađe u pogledu popravke, ne računajući na „pomoć“ Tesle.

Nevolja se izrodila tokom vožnje preko nekakvih krhotina na ulici kada je Rich Rebuilds primetio curenje rashladne tečnosti i oštećenje prirubnice baterije u automobilu. Verovatno nije neophodno posebno naglašavati, ali ovakav tip oštećenja nije i ne može biti pokriven fabričkom garancijom. Ali, da li je popravka morala da košta baš traženih 16 hiljada najmanjih zelenih banknota, drugo je pitanje. Do te cifre je proizvođač došao tako što je predložio ugradnju novog baterijskog pakovanja u Model 3.

Verujemo da se Rich Rebuilds šokirao kada je čuo cifru i da je odmah shvatio da to uopšte nije alternativa, posebno znajući da pokriće troškova ne bi bilo moguće pod garantnim, niti pod uslovima koji su ugovoreni sa osiguravajućom kućom. Pa kako je to izveo?

U želji da izbegne zamenu ekstremno skupog batrijskog pakovanja, Rich Rebuilds je iskazao pohvalan nivo dovitljivosti. Uz pomoć nezavisne trgovačke radnje, trošak je sveo na pomenutu, kud i kamo skromniju cifru. Čovek je presekao prirubnicu i obezbedio crevo za prenos rashladne tečnosti obmotavajući ga mesinganim okovom koji je dostupan u prodavnicama, istog tipa kom pripada i naš „Uradi sam“, na primer!

Nema sumnje da u Tesli neće biti srećni zbog navedene domišljatosti poznatog jutjubera i pitanje je hoće li uopšte zadržati garanciju, ali u ovom slučaju, teško da je imao šta da izgubi kada je trošak popravke u ovlašćenom servisu procenjen na preko dvadeset puta višu cifru.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(20871)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Multilink seleni

Meni je jednako veliki „crnjak“ što je ovakva popravka koštala 700 dolara. Za ovo je i 70 dolara mnogo

moron

Čovek zarobljen u čeljustima davne prošlosti 😊😊😊 E, moj ti …

Stari Dejan

Tačno tako Besni Makso. Kad radim nešto privatno meni je oduvek bilo najteže da „kažem cenu“. Zato neke moje kolege lupaju cifre da uši zvone… A ovo što ti kažeš, može da bude 70 samo sa sve uračunatim materijalom.
A inače, i način na koji su „očistili“ sistem od ostataka obrade plastike…ne bih komentarisao

S mile

U jednoj od emisija Wheeler dealers kupuju ako se dobro secam Audi TT sa greskom, tj pokvarenim menjacem. Spustili debelo cenu, dobili ga povoljno. Kada su skinuli, rasklopili menjac, vide da je jedna zakovica pukla. Zamene je vijkom, šrafom u boljem kvalitetu, i poprave menjac za aj da kazemo 20 din, plus ruke. Ali svakako bitno nize od zamene menjaca ili sl, sto bi npr ovlascen servis predlozio.

Odlicna emisija, dok su se drzali Britanije…preporuka

YugoFlorida

Nije ni sada loša, ali dok su radili u Engleskoj i dok je Ed bio, to je bila potpuno druga priča.

TheStig

Hahahah 😂Sve, ali apsolutno sve što čovjek može saznati u vezi sa kompanijom Tesla je tuga najvećeg mogućeg stepena, za potrošače. Sjećam se kad su htjeli da uvedu pretplatu za svoje usluge za autonomnu vožnju pa su ih „sikterisali“ na sudu. Ili da spomenemo prodaju karbonskih kredita ostalim proizvođačima (ko se razumije u tematiku zna o čemu pričam). Sve su to briljantne ideje Mr.Muska koji je ništa drugo nego jedan prevarant.

Schaton

Cijela trgovina i proizvodnja se svodi na to, tko misli da u trgovini plaća cijenu proizvoda, porez i nekakvu trgovačku maržu taj je u zabludi, između se nalazi mnogo nezasitnih, Nije to samo kod tesle, cijeli svjetski poredak je takav.

BB

Tako je, nema veze pogonsko gorivo automobila, pogonsko gorivo raznih manifetluka je pohlepa…

BojanNeki

Taj lik je ugrađivao V8 u Teslu, toliko o „relavantnom“ izvoru. Pre nego sam shvatio pogledao sam (ubrzano) video i negde nisam naišao na dokaz da je kompanija Tesla odbila popravku odnosno nudila isključivo zamenu čitave baterije. A ni zaštita dole nema takvih znakova koji bi ukazivali na mehaničko oštećenje.
Bitno da je video snimak stigao do blizu milion pregleda.