1. Home
  2. Video
  3. EuroNCAP: Katastrofalne ocene za Renault Zoe i Daciju Spring (VIDEO)
EuroNCAP: Katastrofalne ocene za Renault Zoe i Daciju Spring (VIDEO)
16

EuroNCAP: Katastrofalne ocene za Renault Zoe i Daciju Spring (VIDEO)

786
16
Podelite sa prijateljima:

Električni modeli iz Renault grupacije nisu se proslavili na evropskom testu sudara. Zoe je zaradio katastrofalnih 0 zvezdica, a Spring jednu više od mogućih pet…

Počnimo od istinskog noviteta – Springa koji je upisao jednu zvezdicu. Rumunski niskobužetni električni krosover zaradio je svega 49% za zaštitu odraslih putnika, zatim 56% na polju protekcije dece, dok je u kategoriji  zaštite ranjivih učesnika saobraćaja (pešaci, biciklisti) indeksirao samo 39%. Spring se nije pokazao ni u vezi sa naprednim aktivnim sistemima bezbednosti gde je zaradio svega 32%…

Nešto drugačija priča je u vezi sa Renaultom Zoe. Ovaj baterijski mališan je na tržištu od 2013, dok je 2019. godine prošao kroz ozbiljniju restilizaciju. No, testirani primerak nije posedovao AEB, što mu je praktično oduzelo mogućnost da dobije više od jedne zvezdice za ukupnu bezbednost.

Za zaštitu odraslih Renault Zoe je dobio 43%, na polju dece bio nešto bolji sa 52%, dok su sistemi za ugrožene saobraćajne kategorije bicikliste i pešake dobili 41%. Uz svega 14% za napredne aktivne bezbednosne sisteme, Zoe je na kraju dobio ravno nula zvezdica, za najlošiji rezultat ove godine na EuroNCAP testu.

AutoRepublika 

(786)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

dokle vise ! 😀

moron

„Tuga u Boga“

J4ZZ3R

Viva Reno!

Iznogud Časni

o, pa dje si ti , dubajdzijo?! jel se to tamo AR nemre otvoriti,a? btw, ajd mi nadji primjerak Drevne Bosne, volio bih da procitam.

TheStig

Elektrifikovani tabuti-powered by Renault.🤣 Ko bi rekao da je buducnost Renoa u pogrebnoj djelatnosti?!

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
BB

VW ima dodatnu opremu krematorij

TheStig

Mislis gasnu komoru?🤣

Bungi

Ne vidim ja tu da je putnički kavez previše deformisan čak ni pri udaru sa boka.Jačina kojom zatežu sigurnosni pojasevi i brzina ispaljivanja vazdušnog jastuka, mogu se podešavati.Malo više vremena potrošenog na štelovanje i rezultati će biti mnogo bolji.

Yrraf

Upravo tako. Sistem ocenjivanja je čist kretenizam. Potpuna je besmislica da vozilo koje je očigledno sasvim solidno očuvalo integritet putničke kabine i ima sasvim pristojno raspoređene vazdušne jastuke ima jednu ili nijednu zvezdicu. Kako je onda po toj logici ocenjen bilo koji automobil od pre 20 godina, sa minus 14 zvezdica? Napredni bezbednosni sistemi su tek priča za sebe. Koliku razliku isti prave u smislu procenta smrtnosti kod automobila koji ih imaju ili nemaju? Da li je stvarno razlika 0 prema 5? Iskreno sumnjam. Čist marketing i forsiranje trpanja gedžeta u kola koji samo podižu cene ionako napumpane pa je… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Predlažem tebe umjesto lutke pa nek ponove testove!

Bungi

Kralj si! 😅

moron

„EuroNCAP napao Renault: Prelazak na struju je na račun bezbednosti“

https://autoblog.rs/blog/auto/vesti/2021/12/08/euroncap-napao-renault-prelazak-na-struju-je-na-racun-bezbednosti

moron

“ … Iako je model Zoe 2020. godine dobio unapređenja u pogledu električnog pogona, u pogledu pasivne i aktivne bezbednosti je stagnirao, pa čak i nazadovao u odnosu na 2013. godinu.

Naime, bočni vazdušni jastuk koji je štitio glavu i grudni koš je zamenjen novim vazdušnim jastukom, koji sada štiti samo grudni koš, ističu u EuroNCAP-u. … “

Reno je počeo da u ZOE ubacuje očito lošije (manje bezbedne) air bagove !!!

igi

Spring je nastao na osnovu kineskog modela, za koji je Reno tvrdio da mora da bude skuplji u Evropi zbog bezbednosnih standarda, opreme itd.
A u stvari – ćorak. Praktično su prevarili sve kupce u Evropi, jer ništa nisu uložili u bezbednost a cena je 2-3 puta viša nego u Kini.

Renault Terminator

Zar taj isti Zoe 2013 godine dobio 5 zvezdica od ovih Euroncap…

branilo

Општа “ амнезија “ је у току !