1. Home
  2. Vesti
  3. Za mesec dana ćemo verovatno saznati šta će se proizvoditi u srpskim pogonima FCA grupe
Za mesec dana ćemo verovatno saznati šta će se proizvoditi u srpskim pogonima FCA grupe
2

Za mesec dana ćemo verovatno saznati šta će se proizvoditi u srpskim pogonima FCA grupe

593
2
Podelite sa prijateljima:

Ove odluke kompanije će javnosti predstaviti Pjetro Gorlije, novi rukovodilac FCA grupe, zadužen za EMEA region (Evropa, Mediteran, Bliski istok i Afrika), i to na dan 29. novembar 2018. godine.  Naime, tog dana u Italiji će se održati sastanak najvišeg rukovodstva sa radničkim sindikatima, kada će biti predstavljeni konkretni koraci FCA grupe u predstojećem periodu od 2019. do 2022. godine, a sve zasnovano na petogodišnjem planu koji je 1. juna ove godine predstavio pokojni Markione.

To praktično znači da će biti poznato kojim fabrikama će biti povereni određeni modeli na proizvodnju, i koje će se eventualne izmene dogoditi u odnosu na prvobitno predstavljeni plan, a što je takođe moguće, pre svega zbog nestabilnih tržišnih trendova i nove emisione regulative za teritoriju Evropske unije. Na stolu će se naći i teme vezane za elektrifikaciju, odnosno prilagođavanje fabričkih pogona koji su specijalizovani za proizvodnju dizel jedinica, u adekvatne celine koje bi se usredsredile na usvajanje tehnologija elektrifikacije.

Prve naznake onoga što će se dogoditi krajem novembra, mogle bi da budu dostupne javnosti već sutra, kada će se održati konferncijski telefonski razgovor u kome će Menli, novi šef italo-američkog konglomerata polemisati sa saradnicima o rezultatima poslovanja u trećem kvartalu, o prodaji Magneti Marellija japanskoj kompaniji Calsonic Kansei i ostalim važnim temama. U svakom slučaju, za odluku o tome na šta će biti utrošene 6,2 milijarde evra koje ostaju slobodne iz transakcije sa Magneti Marellijem, moraćemo da sačekamo kraj ove godine.

Gorlije, je inače ovih dana preokupiran balansiranjem razvoja proizvodnih kapaciteta fabrika, zbog nestabilnosti na tržištu, uslovljenih političkim i ostalim faktorima.

Sa tim u vezi, očekuju sledeće potvrde: gama modela Tipo neće biti predmet izmena, dok bi Fiat 500X trebao da bude drugi model grupacije koji će usvojiti hibridnu tehnologiju, nakon malog krosovera Jeep Renegade.

AutoRepublika

(593)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jedva čekam čuti. Daleko je taj „Dan Republike“ da bismo do tada čekali da saznamo.

Jole

Pa ko jos kupuje fiat,citam,Dacia ima povecanu prodaju,koliko vidim svi ostali teraju radnike na prinudne odmore.Bravo za rumune,tako se radi poso bato.