1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Pininfarina će dizajnirati nov američki pikap kamionet
Pininfarina će dizajnirati nov američki pikap kamionet
0

Pininfarina će dizajnirati nov američki pikap kamionet

186
0
Podelite sa prijateljima:

Naslov ove teme verovatno zvuči kao početak lošeg vica, ali se upravo tako nešto desilo ovih dana. O novoj američkoj kompaniji Hercules smo pisali još prethodne godine i to se dogodilo kada su najavili da će u roku od nekoliko godina debitovati s električnim kamionetom pod imenom Alpha na bazi serijskog Nissana Titana. Tu priču možete da pročitate ovde. Hercules je tada tvrdio da će njihov velikan razvijati preko hiljadu konjskih snaga, i da će moći da ubrza od nule do 100 km/h za manje od tri sekunde, uz autonomiju od 480 kilometara s jednim punjenjem baterije.

Mnogi su bili brzi da optuže ovu firmu kao još jednu u nizu koja pokušava da „prodaje maglu“, iako firmu predvodi veteran Džejms Brejer, koji se može pohvaliti višegodišnjim iskustvom rada u Fordu i General Motorsu, i to baš na razvoju i sklapanju kamionetima.


Hercules je opet u medijima ovih dana nakon što je sedište firme pomereno iz američke savezne države Floride u centar američke automobilske industrije. Naravno, pričamo o Detroitu, a kako prenose kolege sa sajta AutoWeek, Hercules je nedavno potpisao ugovor s čuvenom italijanskom stilskom kućom Pininfarina u vezi s dizajnom nove Alphe.

Priložene fotografije su ranije ilustracije toga kako je kamionet mogao da izgleda po uzoru na spomenuti Titan, i sasvim je sigurno da firma poput Pininfarine neće ponuditi takve linije. Ova stilska kuća je inače osnovana još 1930. godine i važi za možda najbolju na svetu u poslu kojim se bave. Iako će kroz većinski deo svoje istorije ostati poznati po saradnji sa velikanima poput Ferrarija, Lancije, Alfe Romeo, Maseratija i Fiata, Pininfarina je pre šest godina prodat indijskoj firmi Mahindra, i od tada ima partnere i u Kini, Vijetnamu i Južnoj Koreji.

Bilo kako bilo, Hercules je ranije najavio da ćemo njegov prvi serijski model videti na ulicama naredne godine i da je Alpha samo početak stvaranja nove firme. Ako je ova priča istinita, ne sumnjamo ni malo, da će novitet biti remek delo…

AutoRepublika

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments