1. Home
  2. Vesti
  3. Hercules Alpha je (navodno) novi električni pikap kamionet
Hercules Alpha je (navodno) novi električni pikap kamionet
0

Hercules Alpha je (navodno) novi električni pikap kamionet

183
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan novi dan, a ispred nas je ponovo novi električni pikap kamionet koji obećava da će promeniti tržište. Kao i svi drugi, konstruktori obećavaju da će „s neba skinuti zvezde“, što naravno deluje teško ostvarivo, pa nisam bio siguran da li da uopšte trošim vreme na njih, ali ko zna, možda nešto i bude od svega na kraju. Ruku na srce, isto mišljenje sam imao i o Tesli kad je Ilon Mask pričao ono šta je tada delovalo kao bajka.

Hercules Motor Car Company je osnovan 2018. godine u gradu Tampa koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Floridi. U zvaničnom saopštenju kompanija navodi da će model Alpha pružati kombinaciju „specijalnog dizajna, luksuznih materijala i elegantnih opcija“.

Vrh ponude bi trebalo da čini model sa četiri električna motora za maksimalnih 1.000 konjskih snaga, a koji će da pruža ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za ispod tri sekunde i vožnju dužine 480 kilometara sa jednim punjenjem baterija.

Alpha bi takođe trebalo da bude jednako sposoban pikap kamionet kao i oni sa SUS motorima, pa Hercules obećava vuču tereta do 5,7 tona, što je u samom rangu sa liderimskim primercima u klasi poput Forda F-150 i Chevroleta Silverado.

Na internetu se može pronaći nekoliko fotografija, ili bolje da kažemo predstava kako bi pikap Alpha mogao da izgleda. Sasvim je jasno da Hercules još uvek nema finansijske mogućnosti da započne rad na novitetu i nada se da će biznis ideje i planovi biti dovoljni da privuku investitore. Mnogi su jako skeptični da su priložene fotografije zapravo od ovog novog proizvođača pošto jako podsećaju na Nissanov kamionet sa američkog tržišta Titan.

I taman kad smo bili spremni da proglasimo Hercules kao još jedan pokušaj „prodaje magle“, javio se prvi čovek kompanije Džejms Brejer. Njegovo ime je jako poznato nema Fordovcima. pošto je reč o veteranu sa 20 godina iskustva. U Fordu je predvodio razne timove za razvoj hibridnih i električnih automobila, a kasnije je i u General Motorsu bio deo tima za proizvodnju automobila kao što su Chevrolet Volt i Spark EV.

Hercules već sada prima narudžbe, dok bi isporuka serijskih primeraka trebalo da startuje krajem 2022. godine. A da bi rezervisali svoj primerak električnog kamioneta s oznakom Alpha, neophodno je uplatiti depoziti u visini od „samo“ 1.500 američkih dolara …

AutoRepublika

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments