1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Alpina XD3 u Ženevi (galerija i video)
Alpina XD3 u Ženevi (galerija i video)

Alpina XD3 u Ženevi (galerija i video)

306
0
Podelite sa prijateljima:

Kada god bismo se našli na ženevskom ili frankfurtskom salonu automobila, Alpinina izdanja su uvek više privlačila pažnju od onih sa „M“ značkom.

Možda dizel tehnologija danas nosi negativnu etiketu, delom i zbog aktivne propagande, ali to ne znači da je se proizvođači (još uvek) odriču. Ono što nam BMW neće priuštiti, Alpina je pripremila za Salon automobila u Ženevi. Naime, dok BMW radi na hibridnoj i električnoj verziji X3, Alpina će nam priuštiti performantni SUV i to sa dizel pogonom.

Bavarska tjuning kuća, specijalizovana za doradu BMW-a, revidirala je sjajni BMW-ov 3,0-litarski redni šestocilindraš sa dva turbo punjača i komon-rejl ubrizgavanjem goriva pod visokim pritiskom. Rezultat se očitava u 333 ks i masivnih 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Alpina XD3 do „stotke“ ubrzava za samo 4,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 254 km/h. Da li je potrebno nešto više za istinske ljubitelje dizel pogona?

Po novom WLTP ciklusu, vozilo troši devet litera evro dizela na pređenih 100 kilometara u proseku, dok emisija CO2 iznosi 238 g/km.

Motor je uparen sa osmostepenim automatskim menjačem i inteligentnim xDrive pogonom, koji je rekalibrisan u cilju ostvarivanja „specifične Alpinine distribucije obrtnog momenta“. Ova postavka, tvrdi čuveni tjuner, treba da obezbedi neutralnu voznu dinamiku i visok stepen prijanjanja.

XD3 je takođe dobio i novo sportsko ogibljenje sa elektronski podesivim amortizerima i aktivnim zadnjim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Naplaci od 20 inča su standardni, sa poklopcima točkova koji se zaključavaju i sakrivenim ventilima, dok su opciono dostupne nove, lake 22-inčne jedinice.

Iz Alpine javljaju da će prodaja započeti u drugoj četvrtini godine, kada će biti dostupne sve detaljne informacije u vezi sa opcionom opremom. Isporuke započinju početkom sledeće godine.

 

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments