1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia obeležila jubilej – 200.000 prodatih automobila u Velikoj Britaniji
Dacia obeležila jubilej – 200.000 prodatih automobila u Velikoj Britaniji
0

Dacia obeležila jubilej – 200.000 prodatih automobila u Velikoj Britaniji

116
0
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka ostvarila je popriličan uspeh – od povratka na britansko tržište pre osam godina uspeli su da isporuče tačno 200.000 vozila.

Kada se Dacia vratila na Ostrvo, velike deo javnosti, ali i automobilskih novinara, gledao je podrugljivo na ovu marku, pre svega zbog onog epiteta “niskobudžetna”. No, vremena se brzo menjaju, otud i promena stava britanskih kupaca prema Dacijinim vozilima.

Svojevremeno je Džejms Mej bio pozitivno iznenađen Sanderom, i zbog toga je bio predmet podsmeha svojih kolega – Džeremija Klarksona i Ričarda Hamonda.

Danas se Daciji smeju samo iskompleksirani pojedinci, jer se radi o krajnje respektabilnom brendu koji se pokazao kao vrlo uspešna automobilska priča.

Nove generacije Sandera i Logana su zaista donele ogroman iskorak za Daciju, na apsolutno svim poljima, a da Rumuni zaista idu napred govori i ponuda električnog modela Spring, od kog se očekuju odlični prodajni rezultati u Evropi.

Novi Sandero je na dobar način otpočeo karijeru u Velikoj Britaniji, te ne čudi činjenica da je upravo ovaj model bio jubilarni 200.000-ti automobil Dacije na Ostrvu.

Srećni vlasnik je Kristofer Simpson, koji je kupio Sandero Prestige, što je najviši paket opreme za rumunski hečbek. Za takav model u Britaniji je neophodno izdvojiti gotovo 15.000 funti, no tamošnji novinari u prvi plan ističu da je Sandero u ovom trimu odlično opremljen automobil, za razliku od konkurencije koja za taj novac nudi mahom “klot” varijante.

“Ovo je moja prva Dacia, i činjenica da sam dobio sve što sam želeo po vrlo pristupačnoj ceni je prosto savršena kombinacija. Jedva čekam da je izvezem na put”, zaključio je ponosni vlasnik novog Sandera.

AutoRepublika 

(116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments