1. Home
  2. Vesti
  3. Bugattijev prvi električni automobil stiže do kraja decenije
Bugattijev prvi električni automobil stiže do kraja decenije
0

Bugattijev prvi električni automobil stiže do kraja decenije

218
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je Rimac juče i zvanično preuzeo upravljanje Bugattijem stižu prve vesti o elektrifikaciji francuskog brenda. 

„Niko nije uradio toliko toga za performantna vozila kao Bugatti“, rekao je Mate Rimac, i dodao da su upravo stvorili „najboljeg proizvođača hiperautomobila na svetu“. Rimac je naglasio da Bugatti ostaje u Francuskoj, ali da će sedište novostvorene firme biti u Hrvatskoj, gde će se odvijati i razvoj tehnologije i proizvodnja određenih komponenti za oba brenda.

Između ostalog, Mate Rimac spomenuo je i proizvodnju baterija za Bugattijeva vozila u Hrvatskoj, tako da je sada sasvim jasno da će i galska marka u svojoj gami uskoro imati i električne automobile. Luc Meške, jedan od visokorangiranih rukovodilaca u Porscheu, kazao je da su pregovori trajali jako dugo – oko 18 meseci.

Meške navodi i da je glavni problem bio kako organizovati novo preduzeće, ali da je na kraju sve ispalo odlično te da obožavatelji i kupci Bugattija mogu da budu zadovoljni – jer je osigurana budućnost ove marke. „Bugatti će razviti nove i uzbudljive modele, na radost svih fanova širom sveta“, rekao je Meške.

Niko od rukovodilaca koji su prisustvovali događaju povodom stvaranja nove kompanije nije želeo da priča o preciznijem budućem planu za Bugatti. Ipak, nemački mediji ističu da će prvi električni automobil tog brenda stići do kraja tekuće decenije, ali još nije jasno kakva je tačno strategija za elektrifikaciju francuskog proizvođača.

Evidentno je da će Rimac imati ogroman uticaj na dalju budućnost Bugattija, te da će posao u vezi sa električnim pogonom i baterijama biti poveren hrvatskom delu firme. Mate Rimac je kazao da će prvi EV ove marke stići „u toku tekuće decenije“, ali je dodao i da će se nastaviti sa ponudom SUS motora, doduše samo u hibridnim izdanjima.

S druge strane, Autocar piše da će Bugatti u narednom periodu značajno proširiti svoju gamu, ali da je više neće činiti samo hiperautomobili. Britanski novinari su uvereni da će to biti vozila visokih performansi, što bi bilo i očekivano.

Mate Rimac je odbacio mogućnost prostog prepakivanja vozila. „Sigurno nećemo uzeti Neveru i zalepiti Bugattijev logo na nju“, zaključio je izvršni direktor novostvorene kompanije.

AutoRepublika 

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments