1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Daimlera smatra da je dizel vredan borbe
Šef Daimlera smatra da je dizel vredan borbe
0

Šef Daimlera smatra da je dizel vredan borbe

281
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je odlučan da brani dizel tehnologiju tako što će je učiniti ekološki prihvatljivijom, te na taj nastaviti prodaju ovog, u Evropi izuzetno popularnog vida pogona.

Prvi korak u ovom ambicioznom planu uključuju temeljnu istragu podovom optužbi u vezi sa navodnim manipulisanjem rezultatima testova, jer Daimler smatra da dizeli moraju biti unapređeni da bi bili u skladu sa sve strožijom ekološkom regulativom dok vozila pogonjena baterijama ne postanu realnost.

„Mi smo ubeđeni, kao i ostatak automobilske industrije, da je smer ka električnom transportu ispravan. Dok se to ne desi, dodatne redukcije CO2 će biti postignute kroz razvoj motora s unutrašnjim sagorevanjem, gde će dizel odigrati značajnu ulogu.“

Mercedes je svoje posvećivanje unapređenju dizela pokazao dobrovoljnim povlačenjem više od tri miliona dizel automobila. Preventivno će investirati oko 256 miliona dolara za unapređenje softvera zaduženog za izduvne gasove. U međuvremenu, nemački gigant je pod istragom od strane nemačkih vlasti zbog eventualne manipulacije. Ceče je demantovao nedavne komentare iz nemačke štampe, koji su izvestili da su BMW, Audi i Porsche formirali kartel da bi regulisali veličinut AdBlue rezervoara na dizel modelima u cilju kresanja troškova. Pre par dana, BMW je priznao da je došlo do sastanaka inženjera četiri kompanije, ali šef Daimlera nije bio voljan da to komentariše.

„Automobilska industrija je trenutno na naslovnim stranama, u ne baš pozitivnom svetlu“, rekao je Ceče. „Znam da mnogi žele pojašnjenje situacije, ali ne možemo da komentarišemo spekulacije.“

 

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments