1. Home
  2. Vesti
  3. Misteriozni model marke Dodge stiže naredne sedmice
Misteriozni model marke Dodge stiže naredne sedmice
2

Misteriozni model marke Dodge stiže naredne sedmice

237
2
Podelite sa prijateljima:

Dok se većina automobilskih proizvođača koliko-toliko trudi da snizi nivoe emisija izduvnih gasova, pa i potrošnju preko manjih turbobenzinaca, hibrida i električnih četvorotočkaša, Dodge je jedan od onih koji je ponosan što je drugačiji. Tradicionalno najviše sportski brend unutar korporacije Fiat-Chrysler je prethodnih godina izgradio imidž upravo prateći „staru američku školu“ – glomazne dimenzije, još glomazniji V8 motori, i mnogo snage za paljenje guma i trkanje na pravcu. Pričamo naravno o izdanjima Hellcat, Redeye i Demon a koja se odnose na modele Charger, Challenger i Durango.

Ali kako stvari stoje, Dodge se ne zadovoljava postignutim i sprema nešto veliko što ćemo videti narednog četvrtka.


Kako prenose mnogobrojni automobilski mediji, osmog dana jula ćemo osmotriti nešto baš specijalno od strane ovog američkog proizvođača. Do ove informacije je došao magazin „Muscle Cars and Truck“ tokom razgovora s prvim čovekom kompanije Timom Kuniskisom, ali nije ulazio u neke druge detalje.

Od tog momenta su krenula nagađanja, a Kuniskis je dao ovu izjavu u momentu dok je pričao kako je Dodge napravio revoluciju među takozvanim mišićavim automobilima, debitovanjem već spomenutih verzija kao što su Hellcat, Redeye i Demon. Nije bilo teško doneti zaključak da firma sprema još jedno moćnije izdanje, pošto je ranije najavila da će naredne generacije ovih modela biti na struju. Ali na koji način će to uraditi? Veći kompresor ili turbo punjač? Niža masa? Možda dodatni električni agregat čime bi se stvorio performantni hibrid?

Kuniskis je zatim izjavio da Dodge sprema još nešto veliko za čuveni tjunerski salon SEMA koji se po tradiciji svake godine održava u Las Vegasu. Ovaj put datum je morao biti pomeren za novembar, pa ćemo se sigurno upoznati sa raznim delovima koji će učiniti, ionako već veoma brze Dodgeove modele, još moćnijima i naravno, još bržim.


Nema dileme da Dodge želi da na poseban način publici kaže jedno „veliko zbogom“ po kojem će ostati upamćen, pre nego što nepoznata mogućnost stigne.

Pod takvom rečenicom mislimo na potencijalne električne modele, ali istovremeno postoje priče da je ovaj brend u vrhu onih koje novonastali div Stellantis želi da ugasi u skorijoj budućnosti. Bez obzira šta će se desiti jedno je sigurno – svi ćemo upamatiti Dodge i njegove mišićave modele.

AutoRepublika

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Billy

Ko je lud da ugasi Dodge,kad marka razbija sa prodajom u US.Bukvalno su isplatili ulozeno u sve modele nekoliko puta.

Yankee

Ja volim Dodge i njegove sadasnje (a i prethodne modele), ali daleko od toga da „razbijaju sa prodajom u Americi“. Prosle godine samo 267.328 i od tog broja 1/3 je pala na modele Journey i Grand Caravan koji se vise ne proizvode.