1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantisova fabrika u Vigu imala odličnu godinu
Stellantisova fabrika u Vigu imala odličnu godinu
0

Stellantisova fabrika u Vigu imala odličnu godinu

233
0
Podelite sa prijateljima:

Ni nestašica poluprovodnika i mikročipova nije sprečila fabriku u Španiji da ostvari fenomenalne rezultate. 

Ova godina je posebno teška za automobilsku industriju, pre svega zbog pomenute krize, ali i zbog aktuelnih posledica pandemije korona virusa. No, neke fabrike prošle su bolje od drugih. Iako je i pogon u Vigu imao problema sa nabavkom navedenih komponenata, ni to ih nije sprečilo da ostvare impresivan broj proizvedenih vozila.

Tokom ove godine, radnici su montirali 495.400 automobila. To je treći najbolji rezultat u istoriji ove fabrike, no da nije bilo nedostatka poluprovodnika, pao bi i apsolutni rekord. Rukovodstvo u Vigu ističe da su ostali kratki delova za 110.000 četvorotočkaša, što bi u ukupnom zbiru na kraju dovelo do više od 600.000 stvorenih primeraka.

Najbolja godina za pogon u Španiji bila je 2007, kada je odatle došlo 547.000 vozila. U Stellantisu očekuju još bolje brojke za narednu godinu, i veruju da će na dnevnom nivou u ovoj fabrici biti montirano oko 2.300 automobila na dnevnom nivou.

AutoRepublika 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments