1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto Dacia više ne nudi komercijalna vozila?
Zašto Dacia više ne nudi komercijalna vozila?
1

Zašto Dacia više ne nudi komercijalna vozila?

3.56K
1
Podelite sa prijateljima:

Ukidanjem Dokkera krajem 2020. godine, Dacia se povukla sa tržišta komercijalnih vozila u Francuskoj. To je bio deo detaljnog plana Renaulution na početku 2021, ali i zbog bednih cifara prodaje.

Slično se desilo i dvehiljaditih sa Loganom Van (53.000 primeraka), pa čak i mnogo ranije, sa D6 Estafette sedamdesetih. Da budemo precizniji, potonji ima izgovor zašto je proizveden u samo 642 primerka – uglavnom za članove rumunske komunističke partije. Stoga se prisustvo Dacije na tržištu komercijalnih vozila može okarakterisati kao neuspeh.

Ali danas se čini da je lekcija shvaćena, pošto je brend odlučio da više ne ulazi na ovo specifično tržište. Uprkos svemu ovome, primećen je model u kancelarijama brenda koji sugeriše suprotno…

Mutna fotografija i dalje omogućava identifikaciju siluete kombija ukrašenog vizuelnim identitetom Dacije. Svetlosni potpis novog Dustera u obliku slova Y, kao i felne SUV-a, jasno su vidljivi. Baš kao i novi logo brenda u sredini rešetke. Ovaj smanjeni model bi stoga mogao da sugeriše dolazak derivata Trafica Vana u liniju Dacije. Ali to neće biti slučaj, pošto ovaj nacrt neće ugledati videlo.

Razlog je suprotsnost sa politikom rumunskog proizvođača jer kod Dacije nema mesta za popuste, što je praksa kad je prodaja komercijalnih vozila u pitanju. Suštinski, Dacije su već jeftinije, same po sebi, pa ne bi ni bilo manevarskog prostora.

Drugi razlog odsustva Dacije u svetu komercijalnih vozila leži u raspodeli uloga marki unutar grupe Renault.

AutoRepublika

Izvor: L’Argus

(3562)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Suštinski, Dacije su već jeftinije, same po sebi,“

Ko je ovo izjavio? Neki šaljivdžija ?