1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda: Ništa od Fabije RS, ne ulazimo na američko tržište
Škoda: Ništa od Fabije RS, ne ulazimo na američko tržište
0

Škoda: Ništa od Fabije RS, ne ulazimo na američko tržište

271
0
Podelite sa prijateljima:

Šef proizvođača iz Mlade Boleslav dao je odgovore na nekoliko pitanja koja su se nametnula u prethodnih nekoliko meseci.

Tomas Šefer, izvršni direktor Škode, potvrdio je da četvrta generacija Fabije neće imati hot heč izdanje. Škoda kreće stopama drugih brendova koji su takođe okrenuli leđa segmentu performantnih mališana. “Teško je danas zaraditi novac na ovakvim modelima”, rekao je Šefer i kazao da ne postoje planovi za RS varijantu nove Fabije.

Prvi čovek češke marke rekao je da je cilj da se na godišnjem nivou dostigne 1,5 miliona prodatih automobila, i da će zbog toga biti neophodno ući na nova tržišta. Škoda je već dobila zadatak da predvodi atak Volkswagen grupacije na indijsko tržište, ali se već neko vreme govorilo o Škodinom prelasku Atlantskog okeana.

”Nećemo ući na američko tržište, ali ćemo širiti našu ponudu na više zemalja”, kazao je Tomas Šefer. On je dodao da će perjanica Škode ostati Superb, koji će nastaviti karijeru u dve konfiguracije: kao liftbek i karavan.

Podsetimo, Volkswagen Passat, “stariji brat” Superba, trebalo bi da od naredne iteracije bude dostupan isključivo kao karavan. Ipak, Volkswagen za sada ništa nije zvanično potvrdio.

Tomas Šefer je istakao da je posebno važna stavka flotna emisija štetnih gasova. Plan Škode je da prepolovi emisiju do 2030. godine, a to će postići sve većom prodajom električnih automobila u Evropi. Česi veruju da će do kraja decenije EV modeli imati učšće u njihovoj prodaji od 50 do 70%.

AutoRepublika 

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments