1. Home
  2. Vesti
  3. Šef dizajna Aston Martina prelazi u Daciju
Šef dizajna Aston Martina prelazi u Daciju
4

Šef dizajna Aston Martina prelazi u Daciju

577
4
Podelite sa prijateljima:

Ali i Ladu…

Poznato je da je poslednjom reorganizacijom Renault grupe stvorena celina koju čine Lada i Dacia. Majls Nirnberger, dojučerašnji šef dizajna Aston Martina preći će na čelo dizajnerskog odeljenja ovih niskobudžetnih brendova.

Nirnberger je proveo prethodnih 13 godina u britanskom luksuznom proizvođaču. Pre toga je od 2000. do 2003. godine radio u Lincolnu, a nakon toga je bio zaposlenu francuskim markama Citroen i Peugeot.

Majls Nirnberger je mahom radio na dizajniranju eksterijera nekolicine vozila Aston Martina. Pre svega SUV asa DBX i konceptualnih izdanja Lagonde. Osim toga, u njegov portfolio radova spada i DB11, kao i V12 Speedster baziran na modelu Vantage.

Astonov uskoro bivši rukovodilac, staće na čelo dizajnerskog odeljenja Dacije i Lade 1. septembra. Dacia je ostala bez direktora za dizajn kada je Alehandro Mesonero-Romanos rešio da napuste tu poziciju i pređe u Alfu Romeo.

Jedan od prvih zadataka Nirnbergera biće da prilagodi koncept Bigster rumunske marke za serijsku proizvodnju. Ovaj model trebalo bi da se nađe na tržištu 2025. godine.

S druge strane, Majls Nirnberger predvodiće kompletnu promenu vizuelnog identiteta Lade i osvežavanje čitavog portfolija. Kao jedan od najvećih izazova smatra se stvaranje nove generacije Nive koja bi trebalo da bude iz temelja novi model.

AutoRepublika 

(577)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Jedva čekam,
Dacia Vantage ili Lada Vanquish…

TheStig

Jedva čekam da Dacie imaju oblik prednje maske kao Aston i 70 ks…mmm predivno.

Balkanboj

Aston Martin Cygnet.

S mile

Ionako dobra, biće još bolja, tj lepša. I Kia se prepirodila dizajnerski po dolasku Petera Schreyera. Samo napred.

Da je sreće da imamo i mi auto industriju u ovakvom usponu.