1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovana Mazda2 poput mini „trojke“ (GALERIJA)
Restilizovana Mazda2 poput mini „trojke“ (GALERIJA)
6

Restilizovana Mazda2 poput mini „trojke“ (GALERIJA)

352
6
Podelite sa prijateljima:

Sa restilizacijom, japanski predstavnik u B segmentu se u matičnoj zemlji prebacuje s naziva „Demio“ na „Mazda2“.

Četvrta generacija Mazde2 je s nama pet godina, ali redovnu restilizaciju, predviđenu za sredinu životnog ciklusa, dobija tek sada. Redizajnirani model je upravo predstavljen u Japanu, gde mu je ukinut naziv „Demio“, da bi bio usvojen onaj globalni – Mazda2.

Promene u stajlingu su suptilne, što ne mora samo po sebi da bude loše, s obzirom da je reč o jednom od najdopadljivijih modela u segmentu. Neke atraktivne dizajnerske detalje je nasledio od atraktivne Mazde3, čiji test možete pročitati OVDE, u kombinaciji s uglađenijim kabinskim prostorom, gde na prvom mestu, nova prednja sedišta pružaju komforniju vožnju.

Mazda2 za 2020. godinu takođe usvaja više napredne tehnologije nego ikada ranije. Tu su sada adaptivni LED farovi, sistem monitoringa od 360 stepeni, prepoznavanje saobraćajnih znakova i asistencija pri održavanju vozne trake.

Sistem ogibljenja je rekalibrisan da bi pružio komforniju vožnju, što znači da je japanska marka prepoznala kritike, koje smo izneli i mi u našem TESTU.

Pored navedenog, kupci će moći da naruče automobil s opcionim grejanjem obruča volana, vozačkim sedištem podesivim u šest pravaca, radarskim tempomatom, kao i automatski zatamnjujućim retrovizorom. Info-zabavni sistem podržava i Apple CarPlay i Android Auto funkcije.

U Evropi, sve Mazde2 će biti s prednjim pogonom, 1,5-litarskim benzincem sa 75 ili 90 ks i šestostepenim manuelnim menjačem, dok je šestostepeni automatski opcioni za snažniju verziju. Na domaćem, japanskom tržištu, mali hedžbek će biti u ponudi i sa 1,8-litarskim dizelom i pogonom na sve točkove.

Dok će prodaja u Japanu započeti 12. septembra, kupci u Evropi će morati da sačekaju do početka 2020. da bi priuštili osveženi model.

(Na fotografijama je primerak za japansko tržište.)

AutoRepublika

 

(352)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Zaista odličan automobil sa enterijerom za klasu i po plemenitijim u odnosu na Audi Q2 na primer.

s mile

skloro je neko prokomentaisao na drugom web portalu nešto ovako….

Mazda je zauzela mesto koje pripada Alfa Romeu, lepi, kvalitetni, drugačiji automobili…. i na žalost, jer i ja volim AR… tako je…

p.s. neko će se slatko nasmejati na ovu reč „kvalitetni“……

igi

Mogli su malo da se otvore i za neku zaštitu karoserije, neku lajsnu, gumu… Gradski auto bez zaštite = radost za limare

moron

Dobija šestostepeni manuelni menjač uz benzince od 75 i 90 konja? Pohvalno. Neobično.

J4ZZER

Ovo je vec drugi redizajn Mazde 2, prvi je bio 2017. Ne znam sta radi Mazda, sa ovim stalnim faceliftovima, Mazda 6 je imala 3 cini mi se, ali bojim se da to ipak kosta, jer bez obzira na promene oci se zasite starog modela, koliko god da je lep, a nekada se i fejsliftom pokvare stvari uspostavljene prethodnim…

Mozda je sa aspekta troskova to pravi pristup i sigurno da pomaze pouzdanosti modela, ali fejslift fejslifta bude previse… Kao Zastava nekada

Rade

Clio mk2 je imao čak 5-6 faze dizajna. Neki su bili lagani, a neki dubinski facelifting.