1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Maverick uskoro stiže i kao električni model
Ford Maverick uskoro stiže i kao električni model
0

Ford Maverick uskoro stiže i kao električni model

118
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko sedmica od kada je Ford debitovao s najnovijim modelom Maverick, i od kad je s njim nagovestio da će napraviti revoluciju među kompaktnim pikap kamionetima. U vreme kada takva vozila dobijaju na dimenzijama, Maverick će biti kompaktnih dimenzija, barem po američkim standardima i jedini kamionet sa hibridnim motorom kao delom standardne opreme.

Američki proizvođač vozila kaže da je u ovih nekoliko sedmica primio preko četrdeset hiljada narudžbina, a kako stvari stoje, ponuda će uskoro biti proširena i na električnu verziju.


Ford je ranije najavio da će trećina kompanijske ponude na američkom tržištu biti sačinjena od modela na struju, i to do 2030. godine, a nakon što je primio veliki broj uplata za budućist model F-150 Lightning, Maverick se čini kao sledeće logično rešenje.

Prema pisanju mnogobrojnih internet sajtova, pozajmiće većinu mehanike sa sadašnjeg modela Mustang Mach 1, a kako su krosoveri Escape i Bronco Sport takođe izuzetno usko povezani, šanse su velike da ćemo videti i njihove električne verzije.

Dok se Mach E može naručiti u raznim konfiguracijama, sa standardnom i produženom autonomijom, za Maverick će verovatno biti rezervisane baterije zapremine 68 kWh, s kojima će moći preći oko 440 kilometara s jednim punjenjem baterija. I dalje će razvijati solidnih 270 konjskih snaga, ali mora da zadrži svoju pristupačnu cenu i ne ugrozi značajno profitabilniji F-150 Lightning.


Kada je reč o stilu,, proteklog meseca Ford je predstavio priloženu fotografiju na društvenoj mreži Instagram koja neverovatno podseća na kompaktni pikap. Nije bilo teško zaključiti da je reč o Mavericku, a sa dizajnerske strane će verovatno podsećati na ostale Fordove na struju. To znači da će maska hladnjaka verovatno biti prekrivena, a ispod glomazne haube će se nalaziti prtljažnik. Nakon Lightninga će usledeti i električne verzije modela Bronco, Explorer i mnogih drugih.

I kada bi novi Maverick mogao da stigne u izložbeno-prodajne salone? Eksperti kažu da se to neće desiti pre 2025. godine kada pikap bude već nekoliko godina na tržištu, i bude mu potrebna dodatna i obnovljena pažnja da bi podsetio javnost da postoji. Ford je možda zakasnio na zabavu koja se odigrava među elektro pokretanim vozilima , posebno ako se uporedi sa glavnim rivalom General Motorsom, ali je novi predsednik kompanije Džim Farli, očigledno ozbiljan da nadoknadi propušteno.

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments