1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i7S stiže sa čak 680 ks
BMW i7S stiže sa čak 680 ks
1

BMW i7S stiže sa čak 680 ks

840
1
Podelite sa prijateljima:

Od 0 do 100 km/h za oko tri sekunde.

Pre manje od dva meseca, isplivao je izveštaj o narednoj generaciji BMW-a serije 7, koji kaže da bi bavarska perjanica mogla da postane čisto električna. Informacija je naravno stigla s BMW Bloga, a isto onlajn izdanje sada izveštava da bi vozilo moglo da bude ponuđeno u dve varijante, u zavisnosti od maksimalne izlazne snage.

Novi i7 bi u osnovnoj verziji mogao da koristi paket baterija od 100 kWh, za ukupnu autonomiju od 600 kilometara. Maksimalna snaga ove verzije bi trebalo iznosi oko 410 kW (560 ks), dobijenih iz tandema elektromotora.

Pored ovog modela, u igri bi trebalo da bude i i7S, najsnažnija serija 7 u istoriji, s 500 kW (680 ks) koji se šalju na sve točkove. Baterija od 120 kWh bi trebalo da obezbedi istu autonomiju (600 kilometara) po WLTP-u. S tom količinom snage, performantni sedan bi trebalo da u sprintu do stotke bude brži od M760 Li (3,9 sekundi).

Nova serija 7 neće biti čisto električna, jer BMW takođe planira i tradicionalne modele s SUS motorima, kao i hibride. Ipak, čak i osnovni hibridni model će isporučivati 570 ks (420 kW) i 800 Nm. U igri će bit kako „plug-in“ tako i blage hibridne varijante.

Sve ove brojke zaista izgledaju intrigantno i biće interesantno videti da li će BMW uspeti da ih isporuči. Nova generacija serije 7 bi trebalo da pristigne krajem 2021. Ili početkom 2022., a u međuvremenu bismo mogli da vidimo koncept, kao prethodnicu serijske verzije.

AutoRepublika

(840)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Baš su izgubili kompas i treba im Jack Sparrow i njegov kompas.
Sve se tako impresivno najavljuje a Tesla S plaid ima 1000ks i manje od 2.5s do 100.
Ako nisu u stanju napraviti bolji EV od Tesle onda neka se ni ne sramote