1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco dobija novi sedmostepeni manuelni menjač?
Ford Bronco dobija novi sedmostepeni manuelni menjač?
0

Ford Bronco dobija novi sedmostepeni manuelni menjač?

234
0
Podelite sa prijateljima:

Prošle godine Ford je najavio povratak svog legendarnog terenca Bronco za 2020. godinu, a zvanična prezentacija će verovatno usledeti za nekoliko meseci na Salonu automobila u Detroitu. Međutim, već sada na internet je procurila vest da će Bronco u svojoj ponudi imati i sedmostepeni manualni menjač, što je svakako veliko iznenađenje.

U vreme kada takva tehnologija gotovo više nije dostupna ni na automobilima u Sjedinjenim Američkim Državama, manualni menjač u terencu je veliki šok, ali Ford želi da konkurište popularnom Jeep Wrangleru pa je ovaj korak bio nužnost.

Prema neimenovanim izvorima, kompanija je trenutno u partnerstvu sa Getrag, malo poznatom kompanijom koja već proizvodi šestostepene manualne menjače za Ford Mustang pa se pretpostavlja da će Broncova verzija biti zasnovana na njemu. Takođe se spominje da će takav menjač biti dostupan samo sa 2,7-litarskim turbo V6 agregatom, koji se trenutno ugrađuje u F-150.

Standardan motor u Broncu bi i dalje trebao da bude 2,3-litarski turbo sa oko 270 konjskih snaga uz desetostepeni automatski menjač. Ford je potvrdio i hibridnu verziju, ali nije objavioo kada će ona stići na tržište. Očekuju se verzije sa dvoje i četvoro vrata kao i verzije za ekstremne terene.

Bronco je bio Fordov prvi terenac i proizvodio se od 1966. do 1996. godine. Posebno je popularna prva generacija, koja je sa proizvodnih traka silazila od 1966. do 1977. godine. Danas su ovi primerci izuzetno cenjeni na tržištu klasičnih vozila.

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments