1. Home
  2. Vesti
  3. Do kraja godine sledi premijera restilizovanog BMW-a X5
Do kraja godine sledi premijera restilizovanog BMW-a X5
0

Do kraja godine sledi premijera restilizovanog BMW-a X5

359
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko nedelja smo objavili veoma opsežan članak na temu očekivanja od BMW-a za ovu godinu, i tu smo izneli pregled svih premijera koje se očekuju od strane bavarske marke. Sada putem špijunskih fotografija koje je preneo francuski automobilski portal caradisiac.com, dobijamo i potvrdu o razvoju osvežene drumske krstarice s povišenim odstojanjem od tla i nazivom BMW X5. Pred nama je jedan od prvih prototip primeraka bavarskog SUV-a koji je postao žrtva paparaco novinara.

Četvrta generacija popularnog krosovera X5 iz pokolenja G05 će sredinom ove godine obeležiti četvrti rođendan otkako je na tržištu, što će reći da je baš zrela za zatezanje bora. Nismo ni sumnjali da stručnjaci iz BMW-a već rade na osveženoj verziji, što potvrđuju i prikazane špijunske fotografije. Kako je sva kamuflaža koncentrisana na njušku i stražnjicu vozila, nameće se logičan zaključak da će promene koje će doneti proces ažuriranja, biti skromne po obimu i površne po dubini. Ovo barem što se tiče pitanja stila.

S obzirom na činjenični enormni prodajni uspeh omiljenog nemačkog SUV-a, nije ni čudo da, uprkos velikoj važnosti restilizacije po sredini životnog ciklusa vozila nemačke marke, ovde naizgled nije bilo povećih promena. Znamo da će modernizacija većem krosoveru s oznakom X7, doneti novo lice, onakvo kakvo su u centrali zamislili da bi trebalo da imaju modeli s vrha ponude, a što smo mogli videti i na konceptu XM. To podrazumeva dvodelne svetlosne grupacije napred, kojih će BMW X5 (Bogu hvala!) biti lišen, po svemu sudeći!

Ipak, nekih promena će biti, pa se tako naslućuje, kroz maskirne folije, da će novitet raspolagati s nešto tanjim farovima koji bi (ponovo) mogli biti pripojeni uz rešetku hladnjaka. Svi su izgledi da maska neće dalje bubreti, opet Bogu hvala! Na zadnjem kraju, deluje da će jedina izmena doći u vidu različitog, novog svetlosnog potpisa u okviru postojećih signalnih grupa.

Na fotografijama se ovo ne vidi, ali je potpuno razložno nadati se da će novi BMW X5 dobiti pravo na korišćenje novih, zakrivljenih ekrana na čeonom grebenu, kakve smo inače već mogli da vidimo na novoprezentovanim modelima bavarske grupacije. Ovde možemo da se pozovemo na enterijer viđen na primer u modelu Serije 2 Active Tourer.

Istini za volju, dalja priča bi bila i jeste u zoni pukog nagađanja, a kako bismo izbegli da se nađemo na tom terenu, moraćemo da pričekamo drugu polovinu 2022. godine, kako bismo preneli verodostojne i zvanične informacije.

AutoRepublika

(359)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments