1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je (verovatno) zamena za Ford Mondeo
Ovo je (verovatno) zamena za Ford Mondeo
1

Ovo je (verovatno) zamena za Ford Mondeo

2.98K
1
Podelite sa prijateljima:

O Fordovoj strategiji da iz ponude, u većinskoj meri eliminiše putničke automobile, se mnogo pisalo tokom prethodnih godina. Vest koja nas je prvo šokirala je vremenom postala sasvim „normalna“ u automobilskoj industriji i potez su pratili mnogi rivali. Čitulja je nedavno oštampana i za model Mondeo, o čemu smo detaljno pisali, ali se brzo pojavila vest o tome da američki proizvođač vozila radi na zameni u vidu krosover-karavana s pogonom na sva četiri točka, koji bi se takmičio u istoj kategoriji sa Subaru Outbackom.

Nada se javila kada je u Kini debitovao model Evos, ali je Ford brzo stavio do znanja da se on neće prodavati u ostatku sveta. Šta nam sve to govori?

Pa to da je Ford veoma pažljiv kakva će zamena da bude i to, ne samo na Starom kontinentu, već i „preko bare“ gde se ovaj automobil u zadnjoj generaciji prodavao pod značkom Fusion.

Njegove špijunske fotografije smo mogli uveliko da vidimo na testiranju, pa bez obzira što je jako maskiran, zapravo imamo generalnu ideju o tome kako će izgledati. Automobil je jako ličio na spomenuti Evos, osim jedne bitne razlike, a ona se odnosi na zadnji deo.

Naime, dok je model za kinesko tržište bio tradicionalni krosover, onaj za Evropu i Ameriku je tradicionalna limuzina čija se konfiguracija ne razlikuje značajno u odnosu na sadašnji Mondeo/Fusion.


Generalnu ideju kako će konačan proizvod da izgleda, dala nam je stiliska kuća pod imenom KDesign, koja je na osnovu špijunskih fotografija, i ranijih slika spomenutog Evosa, kreirala ovaj render. Kao što možete da vidite, automobil donosi dah nove dizajnerske škole, koja na prvi pogled liči na onu iz Južne Koreje.

Na pitanje zašto bi jedna limuzina zamenula drugu, odgovor leži u sve popularnijoj kategoriji električnih četvorotočkaša. Ford je ranije izjavio da će do 2030. godine u Evropi prodavati samo vozila na struju, ali dok se to ne desi, prva generacija bi trebalo da pruža 2,5-litarski hibrid iz sadašnjeg modela Kuga.

Situacija u Sjedinjenim Američkim Državama je nešto drugačija gde će „samo“ 40% noviteta biti na struju do istog vremenskom perioda, pa se očekuje bogat izbor turbobenzinaca i hibrida. Oba vozila bi trebalo da pružaju i CVT menjač i pogon na sva četiri točka.


Bilo kako bilo, debi noviteta se očekuje već narednih meseci, dok bi u izložbeno-prodajne salone trebalo da stigne početkom naredne godine. Pitamo se samo da li će ovakva dizajnerska škola biti primenjena i na ostalim modelima američkog Forda…

AutoRepublika

(2982)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ne znam jesu li kopirali Fiat Tipo ili neki Hjundai… žasU