1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Evos ipak nije zamena za modele Fusion i Mondeo
Ford Evos ipak nije zamena za modele Fusion i Mondeo
9

Ford Evos ipak nije zamena za modele Fusion i Mondeo

577
9
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko godina od kada je Ford šokirao javnost i odlučio da u potpunosti eliminiše ponudu putničkih vozila na američkom tržištu, s izuzetkom sportskog Mustanga. Ovaj plan u današnja vremena i nije toliko sulud, pošto su ga pratili mnogi konkurenti, a za svaki heč ili limuzinu koji više nisu u prodaji je planirana krosoverska zamena.

Primera radi, još 2019. godine internetom je procurila vest da će model Fusion, koji se inače prodavao pod imenom Mondeo u Evropi, biti penzionisan, ali da će kupci dobiti karavan sa visokim klirensom u kategoriji Subarua Outbacka.

Svi smo pomislili da priča dobija na istini prethodne sedmice kada je na Salonu automobila u Šangaju debitovao novi model Evos, ali je puste želje ugasio jedan od Fordovih menadžera Majk Levin. On je odgovarao na pitanja publike, preko društvene mreže Twitter i nagovestio da će se Evos prodavati samo u Kini, i da trenutno ne postoje nikakvi planovi da ga vidimo u Americi ili Evropi.

Da li to znači da je vest o rivalu Outbacka bila lažna? Pa ne baš, pošto internetom kruže fotografije modela sličnih dimenzija, sa nešto izmenjenim LED farovima, pa je moguće da je zamena za Fusion, to jest Mondeo, veoma slična Evosu, ali opet, ne identična i da je iz tog razloga spomenuti Levin dao takvu izjavu.

Zaposleni u Fordu je takođe izjavio da Evos nije električni automobil, ali ni da slična silueta sa Mustangom Mach E nije tako približna. Tako nešto je bilo dovoljno novinarima da zaključe da je reč o hibridu, ili pak plug-in hibridu.


Bilo kako bilo, ne bi trebalo proći mnogo vremena pre nego što vidimo Fordov „Outback“, pošto je Fusion prestao sa proizvodnjom još protekle godine, a Mondeo ovih dana odbrojava poslednje udahe na planeti.

Dok je Ford još uvek najprodavani brend „preko bare“, zahvaljujući velikom uspehu modela kao što su oni s povišenom pozicijom sedenja iz F Serije, Explorer i Escape, njegova prodaja na Starom kontinentu je dotakla najtužniji nivo u poslednjih dvadesetak godina. Kompaniji je očajnički potreban uspeh ukoliko želi da vidi bolje dane…

AutoRepublika

(577)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Lijep

S mile

Meni se prednji deo bas svidja. Ma ceo mi se svidja 👍

moron

Znači, nećemo gledati ovaj enterijer sa televizorima u Evropi ?
Dobro je …

Yankee

Hoces, samo na nekim drugim autima … 😉

comment image

moron

Ovo je, nadam se, samo nečija pošalica, šaljiva vizija budućnosti ?

Stari Dejan

Jok. Mercedes-Benz EQS

moron

Nisam pratio. Sad pogledah. Nije pošalica. Na žalost.
Hvala.

Stari Dejan

Nema na čemu, tu smo za ove stvari

Zoca

U Evropi D segment opstaje zahvaljujuci BMW-u ,Mercedesu i VW grupi(abc-edni redosled).