1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulia u karavanskom izdanju na digitalnom renderu (FOTO)
Alfa Romeo Giulia u karavanskom izdanju na digitalnom renderu (FOTO)
8

Alfa Romeo Giulia u karavanskom izdanju na digitalnom renderu (FOTO)

4.49K
8
Podelite sa prijateljima:

Alfin sedan nikako da dobije karavansku varijantu. 

Giulia je, nažalost, potpuno podbacila na tržištu. O tome govore prodajni podaci koji stižu iz Evrope koja je trebalo da bude stub komercijalnog uspeha ovog modela. Razlozi su brojni, neki potpuno nejasni, a neki možda i previše očigledni.

Primera radi, Nemci kod svojih premijum modela često nude niz derivativa – od kupea i kabrioleta, preko karavana, pa onda onda u sve to umiksuju i performantne varijante, što na kraju da široku paletu proizvoda nastalih od jednog automobila. Upravo to se prebacuje Alfinoj, do skoro letargičnoj upravi.

Giulia od momenta kad je stupila na scenu ima samo jednu verziju – i to tradicionalnu berlinu. Naravno, tu je i QV izdanje, ali opet samo kao sedan. Mogao se tu ponuditi i kupe, kabriolet, pa naravno i karavan, mada je veliko pitanje da li bi ovaj doneo neki veći uspeh, jer premijum karavani se najbolje prodaju u Nemačkoj, a zna se koje brendovi tamošnje stanovništvo preferira.

Predstavljeni renderi delo su dizajnera Sugarchow. On je svoju viziju Giulije u karavanskoj varijanti bazirao na izgledu standardnog Quadrigoflio modela. Jedan pogled na ovaj pragmatični četvorotočkaš je dovoljan da se zaljubi, jer uprkos godinama Giulia je i dalje ako ne najlepši, onda sigurno među najlepšim automobilima D segmenta.

Zaista je čudno da Alfa ne plasira ovakav karavan, pa makar i za performantno izdanje, jer će čak i BMW nuditi M3 u Touring verziji, dok je to već standardna ponuda kod Audija i Mercedesa.

Podsetimo, Alfa Romeo je poslednji karavan u svojoj ponudi imao dok je model 159 bio na tržištu.

AutoRepublika 

(4489)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Navodno se plaše kanibalizacije sa Stelviom pa zato nema Đulije karavana… Ali zašto nema kupea?

Izmenjeno 2 godine pre od strane Pomponije
igi

I sedan se slabo prodaje, kamoli će kupe. To isto važi generalno za celu klasu, ne samo za ovaj model.

BB

Ali karavan bi mogao 😉

Urke

Alfini karavani su uvek prolazili bolje po prodaji od limuzina, odnosno svi karavani imaju veci prodaju od limuzina, po meni je Alfa probala sa Guliom i Stelviom da pokaze da nisu podbacili njihovu istoriju benzinskih motora i cele trkacke price kao sa 156icom i 159etkom(koliko god ova dva modela bila sportski nastrojenija od svojih konkurenata dizel agregati i losi benzinski su ih stavili na trag i glas, sa Guliom i Stelviom je cak i predvidjen finansiki gubitak ali predvidjen porast u interesovanju sto i jeste tacno, jedino slaba prodaja, malo ih je korona sputala a i los marketing, odnosno ne… Pročitaj više »

moron

Prelepa

s mile

Savršenstvo, karavan, prelep, moćan

don

Vlažni snovi.

Vladimir

To bi bio klasik!Volim Nemacku autoindustriju ali Alfa je ljubav….A zna se da lepe stvari nisu u više miliona komada nego ograničene serije….To je Alfa!