1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche razmatra rivala za Teslin Model 3
Porsche razmatra rivala za Teslin Model 3
2

Porsche razmatra rivala za Teslin Model 3

153
2
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka trenutno ima dilemu – stvoriti konkurenta za Model 3 ili se ne spuštati u D segment… 

Porsche na svom razvojnom planu kada je u pitanju elektrifikacija blisko sarađuje sa Audijem, a zajedno su i razvili modularnu PPE platformu koja će biti baza većeg broja električnih modela u budućnosti. Prvi automobil koji će koristiti ovu arhitekturu biće Audi Q6 e-tron, dok će Porsche prvo iskorititi taj „temelj“ za električno izdanje narednog Macana.

Audi je već najavio da će iduća generacija modela A4 imati čitav niz pogonskih sklopova, od konvencionalnih SUS agregata, preko plug-in hibrida pa sve do potpuno električne varijante. Nadolazeći A4 e-tron trenutno nema pandan kod Porschea, ali ne znači da će tako ostati.

Kako piše britanski Autocar, Porsche razmatra da uđe u D segment i nametne svog rivala za Teslin Model 3 koji je apsolutni lider u sferi električnih limuzina u toj klasi. Britanski automobilski novinari pišu i da bi Porsche mogao da upotrebi naziv Cajun za eventualnu baterijsku berlinu.

Ovakav model bio bi smešten ispod Taycana u portfoliju Porschea. Uzmemo li u obzir da je pomenuti Taycan već zabeležio solidan uspeh u komercijalnom smislu, moguće je da nemački brend reši da uđe i u D segment. No, kako je sve ovo u domenu glasina, ostaje mnogo toga nejasnog.

Ipak, ukoliko i reše da stvore konkurenta za Teslu Model 3, takav model neće stići na tržište pre 2025. godine, što je poprilično daleko i mnogo toga može u međuvremenu da se promeni…

AutoRepublika 

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slobo

razbucao bi ga svaki dragster. Golf 2 boba motoring bi takodje rasturio Teslu…

Branko

A tek Mig 29?! 😂😂😂 Uozbilji se Slobo, Tesla Model 3 Long Range je relativno dostupan auto (50-tak hiljada EUR) sa 4,4 s od 0-100 km/h i prikladan za svakodnevno korištenje.