1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Alaskan dobio blage izmene
Renault Alaskan dobio blage izmene
1

Renault Alaskan dobio blage izmene

184
1
Podelite sa prijateljima:

Glavne promene su „zeleniji“ agregat i novo ogibljenje na zadnjoj osovini. 

Nakon što je pre dve godine predstavljen Evropljanima, Alaskan je doživeo i prve promene. Za početak povećana je nosivost ovog vozila koja sada iznosi 1,1 tonu. To je uvećanje od 123 do 146 kilograma, u zavisnosti od varijante, naspram prvobitne verzije. Vučni kapacitet od 3,5 tona ostaje neizmenjen.

Novo ogibljenje na zadnjoj osovini ima sada oslanjanje u pet tačaka, čime se znatno smanjuju vibracije i uvećava komfor unutar kabine. Pozadi su sada postavljene i disk kočnice kao standardne, a kao standard u Evropi trebalo bi da postane i AEB odnosno sistem aktivnog autonomnog kočenja.

Dizel agregat zapremine 2,3 litra dobio je novi sistem katalizatora za smanjivanje emisije štetnih gasova. Ujedno motor je i dalje dostupan u dve varijante od 160 i 190 ks. Slabija verzija sada ima veći maksimalni obrtni moment za 22 Nm i on iznosi 425 Nm. Kao i ranije kupci mogu birati između standardnog šestostepenog manuelnog menjača i sedmostepene automatske transmisije.

Kada je reč o tehnologiji, revidirani Alaskan dobio je novi Renaultov informativno-zabavni sistem koji je kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay.

Što se tiče vizuelnih izmena one su minimalne i sastoje se od eliminisanja iz ponude točkova od 16 cola, dok na njihovo mesto dolaze oni od 17 inča, a opciono je moguće uzeti i naplatke od 18 cola.

Blago izmenjeni Alaskan naći će se u prodaji u Evropi na jesen.

AutoRepublika 

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

„Potonji“ ima 450 Nm kao i pre, a slabija verzija je pojačana sa 403 na 425 Nm.