1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Koleos za 2020. sa više stila i AdBlue turbodizelima
Renault Koleos za 2020. sa više stila i AdBlue turbodizelima
6

Renault Koleos za 2020. sa više stila i AdBlue turbodizelima

781
6
Podelite sa prijateljima:

Prva generacija Koleosa se baš nije mogla pohvaliti nekom posebnom prodajom. Međutim, naslednik, koji je stigao u formi krosovera srednje veličine, promenio je stvari. S obzirom da počiva na istoj platformi kao Nissan X-Trail, ne treba da iznenađuje što neke komponente dolaze iz Japana.

Blue dCi 150 i Blue dCi 190, povezani su s Auto X-Tronic CVT menjačem. Dakle, reč je o kontinualnoj varijabilnoj transmisiji koju proizvodi JATCO, a ono što je najveći problem s ovom menjačkom kutijom je njena pouzdanost. Ono što dobro dođe je D-Step Logic Control sistem, koji može da drži konstantan prenosni odnost poput tradicionalnog automatika, što donosi prirodniji osećaj.

Koleos je ujedno jedan od skupljih Renaultovih modela koji su danas u prodaji. Isporuke kupcima u Evropi bi trebalo da započnu u oktobru 2019. za 2020. modelnu godinu, a obe motorne opcije dolaze sa AdBlue rezervoarom.

Maksimalni obrtni moment se isporučuje na 1.750 o/min a dostupan je u dva nivoa, s 340 ili 380 Nm. Veći motor raspolaže radnom zapreminom od 2,0 litra, a Renault je ovaj model opremio All Mode 4×4-i pogonom kao standardnim, mada naziv sistema može biti pomalo zbunjujući.

Ipak, inženjeri nisu zaboravili na dugme za blokadu diferencijala za trerensku vožnju pri brzinama do 40 km/h.

Iconic dCi 150 2WD Auto X-Tronic je ulazni model, a takođe je gorivno najefikasniji, zahvaljujući emisiji ugljen-dioksida od 143 grama po pređenom kilometru. S druge strane lepeze je GT Line dCi 190 4WD Auto X-Tronic sa 150 g/km CO2.

Maksimalna brzina iznosi 190, odnosno 198 km/h, dok sprint do stotke iznosi 11,8, odnosno 10,1 sekundu. Nije loše za jedan „kutijasti“ SUV.

AutoRepublika

(781)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Zasto tu nije EDC umjesto CVT-a?

Rade

CVT može da se ponaša kao reduktor. Zapravo i bolje od reduktora.

Renault Terminator

Znaci EDC je takoreci prostija transmisija..

Rade

Apsolutno. Renault nije tek onako za Koleosa odabrao CVT. Pritom ovaj CVT može da simulira rad kao da je EDC. 😉

moron

„Dakle, reč je o kontinualnoj varijabilnoj transmisiji koju proizvodi JATCO, a ono što je najveći problem s ovom menjačkom kutijom je njena pouzdanost.“

Da, kada bih za svoje pare kupovao kola u toj klasi, gledao bih da zaobidjem Nissan-ov CVT, sve dok ne vidim da u USA Nissan nema onih problema sa CVT koje sada navodno ima ( ako ćemo verovati „Google-tu“ kao verodostojnom pretraživaču).
Ako to zanemarim, sve pohvale za Koleos i nove Renault motore, posebno za „porodicu 1,33“ 🙂

Zoca

Ni naslednik nije promenio stvari sto se tice prodaje :Jednako ocajan!