1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan Turbo S ispred Tesla Modela S na Motor Trendovoj listi
Porsche Taycan Turbo S ispred Tesla Modela S na Motor Trendovoj listi
0

Porsche Taycan Turbo S ispred Tesla Modela S na Motor Trendovoj listi

309
0
Podelite sa prijateljima:

Na Motor Trendovoj listi, Taycan je nadmašio Teslu kada je reč o vremenu na četvrt milje.

Čuvena američka automobilska publikacija je isprobala mogućnosti Porscheovog elektromobila u Turbo S izdanju. On je prethodni najbolji rezultat u klasi nadmašio za 0,04 sekunde.

Naravno, raniji rekorder je bio Tesla Model S P100D (aka „Plood“) Luicrous+, s vremenom 10, 51 sekundu, uz izlaznu brzinu od 201,17 km/h. Međutim, Taycan Turbo S je uz vreme od 10,47 sekundi imao prilično brži izlaz 210,3 km/h.

Šta još kaže Motor Trend: „Taycan je postao treći najbrži Porsche i 12. najbrži automobil uopšte na višedecenijskom testiranju Motor Trenda. On je čak za nijansu nadmašio (991.2) 911 Turbo S“.

MT naglašava da prilikom testiranja elektromobila, svako vozilo mora imati bar 75 odsto napunjenu bateriju dok temperatura na instrument tabli treba da bude bar 26 stepeni Celzijusa.

Amerikanci su takođe podelili više informacija u vezi s 15 najbržih modela i istakli da se pogon na sve točkove dokazao dominantnim i od pomoći pri testovima ubrzanja.

Rivalitet između Taycana i Modela S je daleko od završenog. Tesla konstantno unapređuje Model S, a u pripremi je verzija „Raven“, koja bi trebalo da isporuči više snage a samim tim i bolje vreme.

AutoRepublika

Izvor: Motor Trend

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments