1. Home
  2. Vesti
  3. Aurus Senat u masovnoj proizvodnji od danas
Aurus Senat u masovnoj proizvodnji od danas
4

Aurus Senat u masovnoj proizvodnji od danas

1.63K
4
Podelite sa prijateljima:

U ranijem delu današnjeg dana je pokrenuta serijska proizvodnja sedana s oznakom Aurus Senat. Mesto sklapanja prestižnog četvorotočkaša jeste Sollersova fabrika u ruskom gradu Jelabuga. U tom proizvodnom kompleksu je organizovan proizvodni proces punog obima, što podrazumeva izradu delova karoserije i sklapanje motora. 

Karoserije se vare i farbaju u radionicama koje pripadaju zajedničkom poduhvatu američkog Forda i Sollersa, iako ruska marka Aurus poseduje i sopstvenu liniju za zavarivanje, koja je montirana krajem prošle godine. Linije za sklapanje vozila su instalirane u novoj, susednoj zgradi koja je izgrađena u neposrednom komšiluku.

Maksimalan proizvodni kapacitet ovog fabričkog kompleksa iznosi samo pet hiljada jedinica godišnje, što znači da će se na ovom mestu montirati svega šest stotina primeraka sedana Senat, na godišnjem nivou. Najveći deo proizvodnih kapaciteta bi „pojeo“ krosover koji još uvek nije debitovao i koji se naziva Aurus Komendant.

Prvi prototip SUV-a je viđen u proleće 2019. godine, dok je obećano da će premijera biti upriličena tokom 2020. godine, mada se to nije desilo, a sve što smo videli su patentni crteži koji su objavljeni. Komendant će najverovatnije debitovati tokom 2021. godine, dok se očekivani početak prodaje najavljuje za 2022.

Uvodna cena za bazični primerak sedana Aurus Senat je na nivou od oko 200.700 evra (18 miliona ruskih rubalja), ali će primerci iz prvog kontigenta biti znatno bogatije opremljeni pa će njihova cena iznositi preko 245 hiljada evra. Na primer, za inauguralni model nove generacije limuzine Mercedes-Maybach S Klase se traži najmanje 223 hiljade evra. Istovremeno, limuzinske i blindirane verzije Senata će i dalje biti u proizvodnji na trakama pogona u okolini Moskve (NAMI). To znači da će se u fabrici u Jelabugi proizvoditi samo „lajt“ verzije Senata.

Ne sumnjamo da će se narednih dana pojaviti izveštaji ruskih medija s lica mesta, pa ako nabasamo na štogod zanimljivo, budite sigurni da ćemo podeliti s vama.

AutoRepublika

(1633)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Mislim da će ga najmanje biti u Rusiji a najviše na Zapadu😁.

Zoca

Targetiraju Bliski istok,duzina od 5.6 ….

Zoca

Jelabuga je u Tatarstanu.

don

Jao jadnika