1. Home
  2. Vesti
  3. Quantum podebljao ponudu za Automobili Lamborghini
Quantum podebljao ponudu za Automobili Lamborghini
0

Quantum podebljao ponudu za Automobili Lamborghini

229
0
Podelite sa prijateljima:

Medijima se tokom prethodne nedelje pronela vest o tome da je jedna švajcarska kompanija ponudila grupaciji Volkswagen iznos od 7,5 milijardi evra kako bi kupila ćerka firmu konglomerata, onu pod kojom se obavlja proizvodnja modela egzotične marke Lamborghini. Nije prošlo ni 24 časa, a Nemci su već odrečno odgovorili zainteresovanim licima iz Quantum grupe, o čemu smo takođe pisali. Sada je potencijalni kupac ponudu učinio primamljivijom jer je ponudio i više od 9,4 milijardi evra kako bi postao vlasnik italijanske firme.

Novinska agencija Reuters je izvestila da je na taj način uvećana početna ponuda za nepune dve milijarde evra, koje bi bile iskorišćene za dalje investicije u firmu koja je ciljana za kupovinu, kao i da bi se zadržala sva radna mesta. „Naravno, naša ponuda je i dalje važeća. Naposletku, pažljivo smo izvagali i promislili naše namere u vezi Lamborghinija. Iz tog procesa je proizašla ponuda i ceo koncept,“ izjavio je Rea Stark, predstavnik Quantuma, preneo je Reuters. „Ako bude volje za razgovorima, svakako da ćemo sesti za sto i razmotriti modalitete, i koji deo novca bi bio usmeren na koju stranu. Pripremljeni smo.“

Ipak, odgovor VW grupe je bio kratak i odlučan. „Lamborghin nije na prodaju.“ Audi, kao deo velike VW grupacije, kontroliše Lamborghini je takođe izašao u javnost s objavom da se neće odreći prava na tu italijansku marku, ali nije dalje elaborirao koji su razlozi za tako nešto.

Dok je Quantum, kao švajcarska investiciona grupa takođe odlučan da priču o ponudi održi živom, mnogi iznose uverenje je trenutak za kupoprodaju i priču o njoj, izrazito nepovoljan za kupca jer je Lamborghini upravo proživeo veoma dobro prvo tromesečje, tokom kog je isporučio 2.422 jedinice širom sveta. Pride, uprava Lamborghinije je iznela planove elektrifikacije i nameru da uloži 1,8 milijardi američkih dolara kako bi javnosti bio predstavljen prvi čisto električni model kompanije. To će biti superautomobil s premijerom u drugom delu ove decenije, saznasmo ranije ovog meseca, o čemu smo takođe i mi pisali.

Međutim, na ovu inoviranu ponudu još uvek nema reakcije iz Nemačke. Kako bilo, previranja među egzotičnim markama nisu retka ovih dana, pa se tako šuškalo da bi Rimac mogao postati suvlasnik Bugattija. Da podsetimo da je Porsche, kao deo Vokswagenovog carstva, suvlasnik i hrvatske firme Mate Rimca.

AutoRepublika

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments