1. Home
  2. Vesti
  3. Kim Džong-Un zamenio Mercedes za Rolls-Royce
Kim Džong-Un zamenio Mercedes za Rolls-Royce
0

Kim Džong-Un zamenio Mercedes za Rolls-Royce

514
0
Podelite sa prijateljima:

O Severnoj Koreji se veoma malo zna, pa je svaka informacija iz te izolovane države dragocena. Ova će svakako zanimati automobilske entuzijaste, koji predstavljaju populaciju kojoj očito pripada i kontroverzni lider Korejaca iz severnog dela, nekada jedinstvene zemlje.

Nedavno je izolovanu zemlju posetio američki državni sekretar Majk Pompeo, a fotografije nastale tokom ovog događaja otkrile su činjenicu da je Džong-Un zamenio svog blindiranog ljubimca jedne luksuzne nemačke marke, drugim biserom automobilske industrije, koji vuče britansko poreklo.

2016 Mercedes-Maybach S600.

Kim se ranije u javnosti pojavljivao u limuzini Pullman Guard Mercedes, zasnovanoj na modelu S600, iz 2012. godine, koji je izrađen po specijalnim specifikacijama. Po običaju vlasti ovog dela Koreje, Mercedes je prosleđen na korišćenje nižim nivoima političke elite države, a elegantno popunjeni lider za svoje potrebe sada koristi Rolls-Royce Phantom. U floti automobila koju koriste partijski funkcioneri, shodno ovoj tradiciji, nalaze se i luksuzna vozila koja su tridesetak godina već u upotrebi.

Predsednik ove azijske države je poznat po strasti koju gaji prema automobilima i avionima. To je bilo uočljivo i prilikom nedavnog istorijskog susreta sa Donaldom Trampom, tokom kojeg je pokazao izuztnu znatiželju za četvorotočkašem njegovog američkog sagovornika.

Kako je Phantom završio uopšte u Severnoj Koreji, za nas smrtnike će ostati misterija, ali deluje da se ekonomske sankcije uvode sa nekim drugim ciljem a nikako da bi pogodile visoko rangirane političke strukture.

Bilo kako bilo, za automobile Kim Džong-Un ima ukusa, bez ikakve sumnje.

(514)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments