1. Home
  2. Vesti
  3. Najpopularniji automobili u Velikoj Britaniji
Najpopularniji automobili u Velikoj Britaniji
1

Najpopularniji automobili u Velikoj Britaniji

361
1
Podelite sa prijateljima:

Corsa je ubedljiva na Ostrvu. 

Čini se da je Opel napravio odličan posao sa novom generacijom Corse koja beleži vrlo dobre prodajne rezultate u Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Zapravo, sa 16.381 registracijom nemački hečbek je najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji u dosadašnjem delu godine (zaključno sa aprilom).

Iza njega je dugogodišnji britanski bestseler – Ford Fiesta. Fordov mališan upisao je 14.906 registracija, i kako stvari trenutno stoje, teško da će na kraju godine biti na prvom postolju. Na visokoj trećoj poziciji je Mercedesova A klasa. Za ovaj premijum model se u prva četiri meseca na Ostrvu odlučilo 13.439 kupaca.

Četvrtoplasirani je Nissan Qashqai koji je došao do 12.832 potrošača, dok je iza njega Volkswagen Golf sa 10.798 prodatih jedinica. Šesti na listi je Fordov krosover Puma. Puma je stigla do 10.597 novih vlasnika u prethodna četiri meseca u Velikoj Britaniji.

Sedma pozicija pripala je Kiji Sportage sa 10.407 isporučenih jedinica, a tik iza nje nalazi se još jedan član SUV segmenta, no ovaj put iz premijum klase – Volvo XC40 (10.339).

Deveto mesto zauzela je BMW-ova Serija 3 uz 10.222 prodata četvorotočkaša, dok je Top 10 zaokružio još jedan Fordov model Kuga sa 9.640 dostavljena primerka.

Interesantno je da među deset najprodavanijih dominiraju pripadnici SUV segmenta koji zauzimaju čak pet pozicija. Takođe, zanimljivo je da su i tri premijum vozila našla put do samog vrha po prodaji i to Mercedes A klase na trećem mestu, a društvo mu prave Volvo XC40 i BMW Serije 3.

AutoRepublika 

(361)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eto, nije golf mrtav…
😀