1. Home
  2. Vesti
  3. Legendarni Greyhound prestao da postoji u Kanadi
Legendarni Greyhound prestao da postoji u Kanadi
0

Legendarni Greyhound prestao da postoji u Kanadi

966
0
Podelite sa prijateljima:

Čuvena transportna kompanija kojoj smo posvetili i jednu zanimljivost dana, nadaleko prepoznatljiva po sivim autobusima, poslovala je na teritoriji Kanade bezmalo ceo vek, ali sada će morati da prestane s tom praksom. Iako bi svi pomislili da je obustava daljeg rada legendarne kompanije uslovljena zdravstvenom krizom, uzroci propasti su mnogo širi, i praktično nerešivi.

Američka kompanija koja duže od stotinu godina nudi nenadmašan, i individualno podesiv komfor na mestima za sedenje je baš po tom osnovu i stekla status ikone. Za razliku od matičnih Sjedinjenih Američkih Država, Greyhound nikako ne uspeva da uspostavi profitabilan poslovni model u susednoj severnoj državi.

„Nažalost, celu godinu smo bez dinara prihoda, i u takvim uslovima je nemoguće održavati poslovnu aktivnost živom,“ objavila je kompanjja. „Upućujemo veliku zahvalnost našem posvećenom osoblju, kao i našim klijentima, putnicima koji su birali Greyhound Canada, u nekim boljim, srećnijim vremenima.“ Odluka rukovodstva firme stupa na snagu odmah.

(966)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments