1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes počeo proizvodnju modela EQS
Mercedes počeo proizvodnju modela EQS
1

Mercedes počeo proizvodnju modela EQS

302
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka počela je sa montiranjem električnog sedana. 

Trokraka zvezda otvorila je novo poglavlje u svojoj slavnoj istoriji sa plasmanom električne limuzine EQS. Ona je zamišljena kao baterijski pandan konvencionalne S klase, te ne čudi što silaze sa proizvodnih traka u istoj fabrici u Sindelfingenu.

U ovom pogonu zaposleno je 1.500 ljudi, a Mercedes posebno ističe modularnost montažnih linija i veliku mogućnost „manevrisanja“ u vezi sa proizvodnjom određenih modela u zavisnosti od toga postoji li u tom trenutku potražnja ili ne.

EQS predstavlja i početak jedne nove ere za nemački brend. Radi se o modelu koji je baziran na specijalnoj platformi namenjenoj samo za električne automobile. Jednostavnost pogonskog sklopa i njegove male dimenzije omogućile su velike spoljašnje gabarite vozila, ali i izuzetno prostranu kabinu.

Ova električna berlina isprva će biti dostupna u dve konfiguracije: 450 RWD i 580 AWD. Prva varijanta ima na raspolaganju 329 ks i snaga se prenosi na zadnje točkove, dok je druga verzija dostupna sa pogonom na sve točkove i vozaču je dostupno 516 ks. Mercedes je već najavio da će nešto kasnije stići i još snažnije izdanje, koje će najverovatnije nositi AMG značku.

„Luksuzni EQS postavlja nove standarde sa dometom od 770 km po WLTP protokolu. Ovaj model predstavlja održiv pristup tokom celog lanca snabdevanja, životnog ciklusa pa sve do procesa reciklaže“, kazao je Markus Šefer, jedan od članova Upravnog odbora Mercedesa.

AutoRepublika 

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

Ovako jednobojna karoserija bolje izgleda od bi-tone