1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla priprema restilizaciju za Model S
Tesla priprema restilizaciju za Model S
2

Tesla priprema restilizaciju za Model S

182
2
Podelite sa prijateljima:

Portal Electrek navodi da je došao do tajnih podataka u vezi sa Teslinim projektom Palladium, koji u suštini treba da osveži odnosno restilizuje Model S i Model X. 

Pomenuti dvojac je već duže vreme na tržištu, pogotovo Model S koji je dostupan od 2012. godine, dok je električni SUV debitovao 2015. godine. Dakle, oba vozila uprkos godinama i dalje beleže dobre prodajne rezultate, no očito je da su zreli za ozbiljnije promene. Tesla je tokom godina konstantno unapređivao oba modela, ali se sada čini da se spremaju veća ažuriranja.

Kako piše Electrek projekat Palladium podrazumeva stvaranje novih proizvodnih linija sa kojih će silaziti Model S i Model X u dve Tesline fabrike u SAD. Pored toga, trebalo bi da vidimo i nove baterije kao i elektromotore, što će sve služiti kao baza za dolazak Plaid varijanti kod oba automobila. Podsetimo, pomenuta Plaid verzija trebalo bi da bude kruna ponude i nudiće postavku sa tri elektromotora, što bi trebalo da obezbedi još ubedljivije performanse.

Ipak, najavljuje se još nešto – tzv. Palladium karoserija, odnosno drugačiji, novi izgled Modela S i Modela X. Ukoliko je ovo zaista i istina, onda će to biti velika novost za Teslu, a verujemo i da će momentalno povećati prodaju ova dva baterijska automobila.

Tesla Model S Plaid na Nirburgringu prošle godine

Prošle godine u septembru smo videli da je Tesla Model S sa izmenjenim izgledom boravio na Nirburgringu. Neki od stranih medija veruju da smo tada imali priliku da vidimo „mulu“ za Palladium karoseriju. Podsetimo, taj automobil je imao veće usisnike za vazduh, veće naplatke, kao i mali spojler na zadnjem delu vozila.

Ostaje misterija i zašto bi se odlučili za naziv Palladium? Ovo je jedan od retkih metala, a njegova glavna primena je u automobilskoj industriji za izradu katalizatora koji prečišćavaju izduvne gasove kod vozila sa SUS motorima. Moguće je da ovo plod Maskovog smisla za humor.

Bilo kako bilo, više informacija o Teslinom novom projektu biće dostupno, ili se bar tako nadamo, u bliskoj budućnosti.

AutoRepublika 

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Samo benzin

BojanNeki

Hoće li biti tekst o jučerašnjoj objavi Tesla motors-a kako su i zašto završili profitabilno ovu polovinu godine? Što je verovatno jedinstven slučaj u autoindustriji.
Hvala.

Izmenjeno 3 godine pre od strane BojanNeki