1. Home
  2. Vesti
  3. Nemačka: VW uvodi 35 sati dugu radnu nedelju od 2027. i za radnike na istoku
Nemačka: VW uvodi 35 sati dugu radnu nedelju od 2027. i za radnike na istoku
3

Nemačka: VW uvodi 35 sati dugu radnu nedelju od 2027. i za radnike na istoku

783
3
Podelite sa prijateljima:

Još od ujedinjenja dve Nemačke, odnosno od 1990. godine, zaposleni Volkswagena iz nekadašnje socijalističke države rade u drugačijim uslovima od kolega iz zapadnog dela. Oko deset hiljada radnika kompanije će sada biti prevedeno na jedinstveni sistem.

Nakon tridesetak godina od pada Berlinskog zida, Volkswagen grupa usklađuje uslove kolektivnih pregovora sa zaposlenima u istočnom delu Nemačke. Sada je plan da do 2027. godine, oko deset hiljada radnika iz fabrika podignutih u Kemincu, Drezdenu i gradu Cvikau, postepeno pređu na tridesetpetočasovnu radnju nedelju, kakva važi u ostatku konglomerata, za raliku od aktuelne koja traje 38 sati, objavila je nemačka company. VW Sachsen GmbH se prenosi u Volkswagen AG.

AutoRepublika

(783)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron
Yankee

Zar ovo ne rade Francuzi vec decenijama?

Cuore sportivo

I onda kazu njemacka je uredjena zemlja… Jest baš