1. Home
  2. Vesti
  3. Lada Niva s petoro vrata sledećeg meseca odlazi u penziju!
Lada Niva s petoro vrata sledećeg meseca odlazi u penziju!
4

Lada Niva s petoro vrata sledećeg meseca odlazi u penziju!

1.17K
4
Podelite sa prijateljima:

Ovih dana se na globalnoj mreži pojavila informacija o tome da će ruska kompanija koja posluje u sastavu francuske grupacije Renault, to jest firma Avtovaz obustaviti proizvodnju SUV modela Lada Niva Legend s petoro vrata, i da će poslednji primerak kultnog terenca s traka sići pre zadnjeg dana juna. Epilog je logičan, kako bi se izbegla konkurencija unutar kuće.

Ovakve vesti je jednovremeno objavilo više izvora iz Rusije, navodeći da je ovoj Nivi ostalo još najviše jedan mesec, i da će ona biti povučena iz proizvodnje, čim Avtovaz uspe da zadovolji tražnju, to jest porudžbenice koje su popunili državni organi. Istini za volju, niti na jednom ruskom portalu se ne može naći zvanična potvrda ove vesti, naprotiv. Iz fabrike su za sajt AvtoVzglyad izjsvili da je model još uvek u procesu sklapanja i da ga je moguće naručiti, čak u verziji Black.

Da podsetimo da se u matičnoj državi model Lada Niva Travel može pazariti ako ste u mogućnosti da izdvojite najmanje 8.700 evra, dok je za model s petoro vrata Niva Legend potrebno 7.500 evra. Bilo kako bilo, sigurno je da bi ljubitelji Nive s dužim međuosovinskim razmakom trebalo da požure s porudžbinama, jer je izvesno da će ipak terenac u penziju.

Utoliko pre, što smo već i izveštavali da se obe verzije Nive, to jest Lada Niva Travel i Lada Niva Legend sele na iste proizvodne trake. U pitanju je projekat koji će biti kompletiran do kraja leta, nakon čega će fabrika LADA Zapad Toljati biti konzervirana.

AutoRepublika

(1166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zar već ds bude kraj proizvodnog ciklusa?
Rano je 😁😁😊

BB

Konkurencija unutar kuće???
Pa ovaj auto je bez konkurencije…

Zoca

Kao klinac citao sam Auto-motor und sport i nekad su pisali o Cajki:https://youtu.be/yoQYSP83IqY…..Sada se sve radi za „jednokratnu upotrebu“. Ako se tako nastavi i celu planetu napravicemo da bude za “ jednokratnu upotrebu“ i onda gotovo..

Izmenjeno 2 godine pre od strane Zoca
Bungi

Imamo ovakvu bijelu u firmi.Korozija je krenula odmah druge godine i danas izgleda kao da joj je jedno 80 godina.Na svakih 10 000 km odlazi dihtung kardana(veoma loš kineski) tako da je više pod kanalom nego na točkovima.Naši mehaničari popizdili, napravili dihtung od aluminijuma,namazali ga sa dvije strane mehaničarskim silikonom i milina. Nikad mi nije bilo jasno zašto je kod ove verzije sa 5 vrata krov ispupčen,valjda zbog glavatih.Spoljnji varovi su živi očaj kao i sve ostalo. Propast!