1. Home
  2. Vesti
  3. Čak 110 godina robije za izazivanje lančanog sudara
Čak 110 godina robije za izazivanje lančanog sudara
4

Čak 110 godina robije za izazivanje lančanog sudara

1.65K
4
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno sam pročitao zanimljivu priču iz američke savezne države Viskonsin, gde je jedan prestupnik konačno završio u zatvoru nakon što je čak po sedamnaesti put uhvaćen kako vozi u pijanom stanju. Da, dobro ste pročitali. Ne mogu da se setim gde se konkretno desilo, već samo detalja da je neki mali gradić u pitanju, gde svako svakoga poznaje, pa prestupnik nije izazvao nikakve nesreće, a sudija je iz nekoliko razloga uvek imao „mekano srce“ i slao ga na edukaciju s ciljem da se postigne da to više ne radi.

Znajući sve to, lako je zaključiti da zakon nije preterano strog „preko bare“ kao što se smatra, ali jedan slučaj iz savezne države Kolorado nas je „vratio na zemlju“.

Naime, dvadesetšestogodišnji kamiondžija pod imenom Rodžel Agulera-Mederos je upravo osuđen na čak 110 godina robijanja zbog sudara koji je izazvao pre dve godine.

Kako se navodi u zvaničnim izveštaju, tog kobnog dana 25. aprila 2019. godine, Rodžel je upravljao kamionom i na prikolici je vukao drveni teret u okolini grada Denvera. Vozio je autoputem pod brojem 70 i dostigao brzinu od čak 136 km/h iako je ona bila propisana na 72 km/h.

U planinskom delu Rokija, iznenada se pojavila poveća nizbrdica u kojoj je ovaj kamiondžija izgubio kontrolu i izazvao lančani sudar, a kada sve bude završeno učestvovaće čak 28 automobila. Došlo je i do požara u kom je stradalo četiri osobe, a još šest je bilo povređeno. Spasilačkim timovima je bilo potrebno više od 24 sata da sve očiste.


Rodžel je na suđenju okrivio svoj kamion, izjavivši da je to bio problem, uz objašnjenje da su kočnice otkazale. Međutim, tužilac kaže da je vozač vozio daleko brže od onog što je nametalo oganičenje, i da pred spomenutu nizbrdicu, koja je inače unapred naglašena velikim brojem saobraćajnih znakova, nije koristio niže stepene prenosa transmisije.

U takvim uslovima, težak teret i velika brzina su samo „spržile“ kočnice, pa iako one nisu radile, razlog za tako nešto ne leži u samom kamionu, već u odlukama Rodžela koje su donete pre nego što je izgubio kontrolu nad vozilom. Uz sve to, postojalo je i nekoliko izlaznih rampi koje američki putevi imaju konkretno za ovakve slučajeve, gde ukoliko kamiondžija skrene, u stanju su da zaustave ili uspore vozilo tako što su prekrivene šljunkom.

Rodžel ih je ignorisao, i na kraju dana izazvao sudar u kom su sradale četiri osobe stare 24, 61, 67 i 69 godina. On se izvinio porodicama stradalih i izjavio da se ne oseća kao ubica, iako je zapravo dobio istu kaznu kao da je vatrenim oružjem izazvao smrtne ishode kod više lica.


Na kraju, prema zakonima američke sazvezne države Kolorado, Rodžel je osuđen na 110 godina zatvora po velikom broju tačaka, a zbog izazivanja sudara usled nepažnje u vožnji, smrtnih ishoda, napada i još mnogo toga.

Potrebno je takođe reći da analizom krvi nije pronađena nikakva količina alkohola, niti bilo koje druge slične parališuće supstance, kao i da je Rodžel bio imigrant sa Kube koji je nedavno došao u „US and A“ u potrazi za boljim životom…

Amerika baš ume da bude obećana zemlja, zar ne?

AutoRepublika

(1649)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A u Srbiji bi dobio maksimalno deseti deo toga (otprilike).

BB

Pa i tamo da nije imigranat, dobio bi dobio „prevaspitavanje“…

Yankee

Mozda ne bi dobio bas 110 godina, ali tesko da bi izasao ziv iz zatvora bez obzira da li je imigrant ili ne.

Renault Terminator

Budaletina,nema drugog objašnjenja.
Vozio sam i ja Peterbilta i Kenwortha 140km/ u Canadi,ali u prašumi gdje nema žive duše u prečniku od 50 kilometara minimum…pa ako šta i rikne/odpadne sa kamiona ginem u najavi al ginem samo ja i niko više…eventualno još neki međed ili mus ako su baš toliki baksuzi😁…