1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Honda CR-V je skuplja od svog prethodnika zbog usvajanja filozofije VW-a
Nova Honda CR-V je skuplja od svog prethodnika zbog usvajanja filozofije VW-a
9

Nova Honda CR-V je skuplja od svog prethodnika zbog usvajanja filozofije VW-a

2.11K
9
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko nedelja nova Honda CR-V krenula je u prodaju u Nemačkoj, a tada su već njene cene jasno dale do znanja da je popularni model japanske marke postao pravi premijum. Japanski brend, zajedno sa Mazdom, uvek se smatrao višom klasom u odnosu na druge brendove, po nekima u rangu VW-a.

Ali šesta generacija CR-V je jasno pokazala svoju novu komercijalnu poziciju. U Španiji na primer, u slučaju japanskog modela postoji razlika od oko 10.000 evra između pete i šeste generacije.

To je mnogo novca, skoro onoliko koliko je nekada koštala osnovna Dacia Sandero, što nije opravdano argumentom da se novi CR-V sada nudi sa verzijom PHEV, uz HEV. Ni cenom razvoja modela, njegove ugrađene tehnologije, koje su već prisutne u Civicu, na primer, ili materijale. Ali ima ključno objašnjenje zašto se novi CR-V pozicionirao na nivou „golog“ Mercedesa GLC.

Do sada je proizvođač u svojoj ponudi imao samo dva SUV-a, HR-V u B segmentu i CR-V u C segmentu. Između HR-V-a i nove generacije CR-V-a, razlika je najmanje 344 milimetra u dužini, što je dovoljno prostora da se ubaci novi model u kategoriji kompakta. Neke dimenzije detaljno opisane u tabeli, koje će dati jasniju sliku. Ovim se reprodukuje Volkswagenova filozofija više modela koji se jedva razlikuju po dužini (Taigo, T-Cross, T-Roc i Tiguan).

Dimenzije HR-V ZR-V CR-V 2020 CR-V 2024
Dužina 4.340 mm 4.568 mm 4.600 mm 4.706 mm
Širina 1.790 mm 1.840 mm 1.855 mm 1.866 mm
Visina 1.582 mm 1.620 mm 1.685 mm 1.674 mm
Međuosoivnsko rastojanje 2.610 mm 2.655 mm 2.662 mm 2.701 mm
Zapremina prtljažnika 319-1.289 l 380-1.291 l 497-1.692 mm 587-1.642* l/617-1.710** l

* Zapremina u HEV-u/** Zapremina u PHEV-u

Reprezentativna uloga u kompaktnom segmentu, do sada „resor“ CR-V-a, sada je pripala novom modelu ZR-V. „Predstava“, ako se tako može nazvati, objašnjava značajno povećanje cene CR-V-a i to će imati važnu posledicu: on više neće biti popularan kao do sada, jer sada ima atribut vodećeg modela.

Ova tipična strategija marke iz Volfsburga, zajedno sa dolaskom novog ZR-V-a, primorala je brend da repozicionira asortiman proizvoda, i to objašnjava značajno povećanje cene nove Honde CR-V. Sada je veliki izazov da li će drugi SUV model u asortimanu biti jednako uspešan kao vrh ponude u prethodnim generacijama i u šta Honda veruje.

AutoRepublika

(2107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Kod aktuelne (pete) generacije CRV-a je cenovno važilo jednostavno pravilo da je u bilo kom istoimenom paketu opreme ( Lifestyle, Executive … ) CRV hibrid AWD skuplji za 4.000 evra od 1,5T AWD AT verzije, odnosno, za 6.000 evra od 6MT AWD verzije. U novoj generaciji više nema 1,5T motora. Jeste da je novi CRV narastao ( oko 10 cm u dužinu ), ali, dimenzijama, na mesto stare generacije maltene dolazi ZRV (on će biti 3 cm kraći od nje). Mada, on će biti samo FWD. I od direktora prodaje Honde za Srbiju sam čuo baš hvalospeve sa njihove nedavne… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Mogu da odvaljuju sa cenama koliko hoće ionako treba da dobiješ na lotou da imaš da uopšte priliku da vidiš, a kamoli kupiš neku Hondu kod nas. Ređe su od Poršea. Ako to japanski principal toleriše domaćem uvozniku, samo nek nastave sa dobrim poslom.
Ja poznajem jednog što vozi Honde, nakon vožnje BMWa X1, hteo odmah da je lilvidira… srećom supruga mu je iz Japana 🙂

MRN

Tačno je da je mene BMW X1 fascinirao. Fasciniralo me to što u SUV kolima dužine samo 450 cm može da bude onoliko mesta. Ja čim uspem pozadi lepo sesti u neka kola u njihovoj panoramskoj izvedbi, u svetu mojih vrednosti se za ta kola odmah „upali lampica“. Kao što se u binarnom sistemu sve svodi samo na 0 i 1 ( na „struja nije prošla“ i „struja prošla“ ), ja tako u svojoj glavi vrlo jednostavno i klasiram kola. „Seo sam pozadi“ i „nisam seo pozadi“. A X1 spada u retke pripadnike one grupe „struja prošla“ 😂 Nisu bez… Pročitaj više »

M M

Oće li BMW X1 doći??
Mesto japanera, benzinopije?
Red bi bio da takav ljubitelj 4 toća, oseti automobil….
Konfekcija iz Japana je za neke druge zanesenjake i maštare, koji ….

MRN

Ne kupim ja baš sve što i pohvalim 😊
A da mi se i nekoliko BMW-a veoma dopalo, svaki na svoj način, tačno je.

Njegova Visost

Ma nije da auto valja, to smo i dokazali, neg Ti si samo pod grčkim utjecajem…s kim si, takav si.
Da si bliže NP, sad bi čitali testove hondi i mazdi i kvalitete pazarskih ćevapa, a ovako….:-)
Nego, kad ćete opet kod maseratija?mada kad bolje razmislim, za naše makine treba imat – dušu . 🙂

Njegova Visost

Ona dva kupca su se obradovala…

MRN

😊

Crni

VW filozofija se zasniva na jednostavnom „m@@da pod bubrege“ praksi. Zamazi malo, dodaj koju letvicu, druge felge…malo reorganizuj tablu….ako ne znas napraviti motor koji zadovoljava EU propise, a ti varaj…stavi novu naljepnicu i prodaj kao „novi“ model.
Nista ne fali toj filozofiji dok god ima ovaca da daju pare za tako nesto.