1. Home
  2. Vesti
  3. Renault potvrdio – “četvorka” se vraća na scenu!
Renault potvrdio – “četvorka” se vraća na scenu!
3

Renault potvrdio – “četvorka” se vraća na scenu!

3.61K
3
Podelite sa prijateljima:

Posle “petice” i “četvorka” će dobiti električnog naslednika.

Luka de Meo, šef Renaulta, potvrdio je da će legendarni model imati sukcesora koji će pripadati EV segmentu. On naglašava da veruje da retro vozila imaju šta da ponude na više nivoa, i da je pravo vreme da se ovaj automobil ponovo ponudi kupcima.

Renault 4 ima dugu i slavnu istoriju, o čemu je već naširoko pisao naš kolega Zoran Tomasović. Elem, automobil se proizvodio od 1961. do 1992. godine i ukupno je prodato više od osam miliona primeraka. Sa ovakvim rezultatom, Renault 4 je drugi najprodavaniji francuski model u istoriji (iza Peugeota 206).

Zvanični naziv projekta je Renault 4Ever, mada ostaje nedoumica da li će i sam novitet nositi takvu oznaku, ili će se Francuzi rešiti za nešto drugo. Luka de Meo je potvrdio da postoji velika zainteresovanost za ovaj automobil, i to ne samo u domovini Renaulta, već u čitavoj Evropi.

Galska marka nije otkrivala detalje o budućem vozilu, ali je potvrđeno da će uskoro biti predstavljeno konceptualno izdanje koje bi trebalo da ponudi uvid u nadolazeću serijsku varijantu. No, do serijskog modela ima dosta da se čeka – neće stići na tržište pre 2024. godine.

Nova “četvorka” deliće platformu i pogonski sklop sa budućom “peticom”. Prema tizerima koji su objavljeni, čini se da će idući Renault 4Ever biti dostupan kao nekakav MPV, i na fotkama se vidi i teretna varijanta.

Dakle, nadolazeći Renault 4 trebalo bi da bude sušta suprotnost od nove “petice” jer će mu glavna vrlina biti veća količina dostupnog prostora u kabini.

AutoRepublika 

(3613)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

fantastičan auto, dobra koncepcija, samo što će ovaj savremen, da bude šmekerski, a ne radni auto, milslim, cena, da li će proći kao kada je VW obnovio čuvenu bubu

BB

Od svih tih retro noviteta jedini pravi uspjeh je imao Fiat 500, cijena viša od „običnih“ auta ali sam apsolutni iznos je u zoni prihvatjlivog i priuštivog. Od drugih, skupljih, retro auta, možda bi se Mini mogao nazvati uspješnim…

Renault Terminator

Što bi rekla braća Rusi..https://youtu.be/A-txdovfzMU