1. Home
  2. Zelene strane
  3. Prvi put u istoriji štetna isparenja Kine prevazišla zbirnu emisiju svih bogatih zemalja
Prvi put u istoriji štetna isparenja Kine prevazišla zbirnu emisiju svih bogatih zemalja
2

Prvi put u istoriji štetna isparenja Kine prevazišla zbirnu emisiju svih bogatih zemalja

425
2
Podelite sa prijateljima:

Prema onomo što proizilazi iz taze studije, godišnje emisije štetnih gasova koje se oslobađaju u Kini, prevazišle su po količini isparenja uzrokovana u svim ostalim razvijenim zemljama zajedno, i to je po prvi put da se ovako nešto dogodi u istoriji čovečanstva. Najnaseljenija zemlja na svetu je globalnom zagađenju vazduha, tokom 2019. godine, doprinela sa 27% kada se priča o ugljen-dioksidu, prenela je američka oganizacija Rhodium Group.

Na ovoj rang listi bi Sjedinjene Američke Države zauzele drugo mesto sa skorom od 11%, dok se, takođe pregusto naseljena Indija plasirala na treće mesto s doprinosom zagađenju planete od 6,6%.

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

I šta sada? Ameri će da gledaju ukupnu emisiju, tj. „po državi“ i da kažu da su Knezi najveći trovači, a Kinezi će da gledaju „po jedinici mere“ ( po glavi ) i za njih će Ameri da budu najveći zagadjivači …
Neće tu nikada biti dogovora oko zajedničke ekološke akcije.

Svi srecni i zadovoljni

Nista, nuke China i resen problem.