1. Home
  2. Vesti
  3. Seat Leon dobio novi motor
Seat Leon dobio novi motor
0

Seat Leon dobio novi motor

864
0
Podelite sa prijateljima:

Paleta agregata španskog modela dobila je pojačanje.

Od sada Leon je moguće kupiti i sa dvolitarskim turbo benzinskim motorom sa četiri redno postavljena cilindra. Reč je o pogonskoj jedinici koja u nomenklaturi Volkswagen grupacije nosi oznaku 2,0 TSI.

Ovaj agregat raspolaže sa 190 ks (između 4.200 i 6.000 o/min) i 320 Nm koji su dostupni već od 1.500 o/min. Motor je uparen sa sedmostepenim DSG menjačem koji snagu prenosi isključivo na prednje točkove.

Performanse su vrlo dobre – Seat Leon opremljen sa 2,0 TSI u stanju je da obavi sprint do 100 km/h za svega 7,4 s. Karavansko izdanje vozila iz C segmenta isti juriš završava nešto sporije – za 7,6 s.

Španski brend navodi da je prosečna potrošnja za Leon sa ovim motorom od 6,7 do 7,2 litra benzina na 100 pređenih kilometara. Kod karavana je naravno potrošnja nešto veća, ali sa minimalnom razlikom te on troši od 6,7 do 7,3 litra.

Seat je u svojoj fabrici u Martorelju već počeo sa proizvodnjom Leona sa novim motorom, tako da će se prvi primerci uskoro pojaviti u izložbeno-prodajnim salonima širom evropskog kontinenta.

AutoRepublika 

(864)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments