1. Home
  2. Vesti
  3. Ginetta superautomobil na putu u Ženevu (VIDEO I GALERIJA)
Ginetta superautomobil na putu u Ženevu (VIDEO I GALERIJA)
0

Ginetta superautomobil na putu u Ženevu (VIDEO I GALERIJA)

214
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođač, Ginetta, odlučio je da skine veo s novog (još uvek neimenovanog) superautomobila, koji će svoju oficijelnu premijeru imati u Ženevi.

Ono što možemo videti na fotografijama je praktično trkački automobil, ali legalan za svakodnevnu upotrebu. Ono što takođe treba istaći da je sve razvijeno od „nule“, uključujući i motor.

Automobil krasi monokok od ugljeničnih vlakana, dok se ispod karoserije krije 6,0-litarski V8 motor, pozicioniran više unazad nego što je to slučaj kod većine superautomobila, što je obezbedilo distribuciju mase po osovinama u odnosu 49:51. Menjač je šestostepeni sekvencijalni, a snaga iznosi preko 600 konja, uz 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ovaj automobil ima masu od samo 1.150 kilograma (bez tečnosti), a njegova konstrukcija obezbeđuje vertikalni aerodinamički pritisak od 376 kilograma pri brzini od 160 km/h, što je na nivou trkačkog automobila. Kabinskim prostorom dominiraju laka sedišta, presvučena kožom. Ugljenična vlakna i aluminijum su „rasprostranjeni“ materijali, ali će budući vlasnici moći individualno da konfigurišu unutrašnjost.

Iz Ginette kažu da će proizvesti samo 20 jedinica u prvoj godini proizvodnje.

AutoRepublika

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments