1. Home
  2. Vesti
  3. Ovaj bilbord za Toyotu Supru stoji već 27 godina
Ovaj bilbord za Toyotu Supru stoji već 27 godina

Ovaj bilbord za Toyotu Supru stoji već 27 godina

904
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota je prošle godine debitovala s novom generacijom modela Supra sa promenjivim ocenama. Iako su performanse više nego odlične, ljubitelji automobila će pronaći manu ovom vozilu, pošto je zapravo reč o BMW-u sa izmenjenim stilom, pa samim tim ovaj sportista nije pravi Japanac.

Ali, ukoliko se ikada nađete u američkom gradu San Francisko (savezna država Kalifornija) uvek možete da vidite čuveni bilbord s „pravom“ Suprom, koja se proizvodila od 1993. do 2000. godine. Možda takav bilbord i ne bi privlačio mnogo pažnje da zapravo nije star čak 27 godina i da se na istoj lokaciji se nalazi od kada je postavljen davne 1993. godine.

Pitate se kako je uspeo da preživi toliki broj godina? Pa pre svega, izuzetno povoljna klima u Kaliforniji rezultira nedostatkom snega, pa i kiše. Samim tim se bilbordi sporije „troše“. Ali, to nije ključni razlog, pa za razliku od današnjih, koji se štampaju na papiru, pa onda lepe na bilbord, oni od pre tri decenije su direktno farbani na drvo i samim tim imali duži životi vek.

Prema zvaničnoj priči, ovu lokaciju je kupila kompanija koja je na lokalu predstavljala Toyotu i organizovala maloprodajni salon. Rukovodstvo te firme je odlučilo da se finansijski više isplati zadržati legendarni automobil kao što je Supra A80 nego da se svake godine, povšrina nanov farba u stil nekog novog Toyotinog modela.

Ruku na srce, japanski proizvođač vozila nakon toga i nije imao neki proizvod koji bi privlačio jednaku pažnju pa je sa starom porukom i dalje dobijao najbolji mogući marketing.

Tako da, ako vas put ikada ponese u Kaliforniju, obavezno posetite ovu lokacijuA80 jer ona već sada postaje turistička atrkacija u San Francisku.

AutoRepublika

(904)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

I reklama za Yugo u NS je dugo stajala. Dok god je zgrada bila živa.

comment image

Nadživela državu.
https://www.aa.com.tr/ba/balkan/novi-sad-reklama-za-yugu-nad%C5%BEivjela-biv%C5%A1u-dr%C5%BEavu/490298